Pe scena politică a apărut un nou partid: ”Împreună pentru Moldova”.

Pe scena politică a apărut un nou partid: ”Împreună pentru Moldova”.

Un nou partid a apărut pe scena politică din Moldova și a fost înființat ca urmare a lipsei de reacție a partidelor actuale la problemele regionale, partide care nu au venit cu soluții clare pentru județele din zona Moldovei.

Niciunul dintre guvernele României postdecembriste n-a prioritizat pentru investiţii zona Moldovei, în ciuda faptului că regiunea reprezintă 20% din suprafaţa şi populaţia ţării şi se află într-un stadiu grav de subdezvoltare. De-a lungul anilor, atât parlamentarii, cât şi liderii politici regionali și locali au făcut un lobby complet ineficient la centru, iar consecinţele se văd pe fiecare drum și străduță din această regiune.

Cei care au pus bazele acestui partid sunt activiștii de la asociația ”Împreună pentru A8”, care acum au înființat partidul regional: ”Împreună pentru Moldova”. Când liderii care conduc România au o atitudine ticăloasă față de județe Moldovei, de la activism civic la politică, nu a fost decît un pas.

Nou partid a luat ființă după zeci de mișcări de protest ale asociației la adresa Guvernului, care refuză să construiască o autostradă în regiunea Moldovei, autostradă care să lege județele din această zonă de Europa.

La alegerile europarlamentare, activiștii de la Împreună pentru A8 au susținut un candidat independent, Gregoriana Tudoran, care, deși nu a obținut numărul de voturi necesar pentru a deveni europarlamentar, a obținut 3,9% dintre voturile valabil exprimate la nivelul judeţului Iași și 5,6% în municipiul Iași. Adică rezultate care dau mari speranțe de viitor liderilor asociației.

Cătălin Urtoi, unul dintre cei trei fondatori ai noii formațiuni politice, spune că decizia s-a luat în luna august și că este un partid regional care vrea să se extindă la nivel național și că vor lupta pentru infrastructură. El spune că Împreună pentru Moldova vrea să ajungă la guvernare dar că asociația civică Împreună pentru A8 nu va fi abandonată.

La rândul lui, profesorul universitar dr. George Poede, vicepreședinte al Asociației Române de Relații Internaționale și Studii Europene, spune că Împreună pentru Modova are toate carateristicile unui grup de presiune și nu a unui partid în sensul clasic al cuvântului. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un polițist din Botoșani a cheltuit banii furați de la un bătrân, pe care tâlharii îi restituiseră!

astăzi, 15:34
86

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat definitiv pe Ionuț-Cezar S., agent de poliție judiciară la Secția de Poliție Rurală nr. 1 din Botoșani, la doi ani de închisoare cu suspendarea execut...

Rugăciune pentru cei bolnavi într-o parohie din Botoșani. ”Vă rog și pe dumneavoastră să pomeniți aceste nume” (Foto)

astăzi, 15:14
155

Credincioșii s-au rugat joi seara alături de preoți pentru cei bolnavi și neputincioși. Oameni care au mare nevoie de rugăciunea semenilor.Joi seara, 18 aprilie, cinci preoți au slujit Tain...

Luptătorii greco-romani de la LPS Botoșani, lideri incontestabili la nivel național! (foto)

astăzi, 14:49
54

În perioada 12 – 14 aprilie 2024, sportivii din cadrul secției de lupte a Liceului cu Program Sportiv (LPS) din Botoșani au participat la Finala Cupei României pentru categoria de ...