(P) Mihaela Huncă: „Pro România este un partid pro business, care susține antreprenorii și pledează pentru un mediu stabil și propice dezvoltării”

(P) Mihaela Huncă: „Pro România este un partid pro business, care susține antreprenorii și pledează pentru un mediu stabil și propice dezvoltării”

Comunicat de presă:

Pro România este un partid pro business, care susține antreprenorii și pledează pentru un mediu stabil și propice dezvoltării. Reprezentanţii mediului de afaceri şi corpurile profesionale vor avea în Consiliul Judeţean Botoşani un partener de încredere pentru un Botoşani prosper! 

De la nivelul Consiliului Judeţean vom sprijini antreprenorii în primul rând în rezolvarea unei probleme majore cu care aceştia se confruntă cel puţin în judeţul nostru, lipsa infrastructurii, lucru care taie elanul şi posibilităţile de dezvoltare pentru orice întreprinzător. Vom implementa, de asemenea,  de urgență la nivelul Consiliului Județean un acord de colaborare între structurile mediului de afaceri din județ, Camera de Comerț și industrie și Consiliul Județean.

Având în vedere atribuțiile Consiliului Județean în stabilirea de cooperări internaționale și naționale,  acordul va permite consultarea și cooperarea interinstituțională permanentă cu privire la reprezentarea și promovarea județului Botoșani pe plan național și internațional în ceea ce privește componenta economică, prin participarea reciprocă a reprezentanților părților acordului de cooperare, la acțiuni de profil economic.

Vom intermedia și facilita, astfel,  întâlnirile de afaceri între investitorii din alte state și oamenii de afaceri locali.  Nu în ultimul rând, consultarea și colaborarea Consiliului județean cu mediul de afaceri și categoriile profesionale este esențială în stabilirea strategiilor de dezvoltare economică a județului și a diferitor regiuni ale Botoșaniului. 

O mare şansă pentru dezvoltarea mediului de afaceri şi crearea de noi  locuri de muncă o reprezintă fondurile europene, iar administraţia judeţeană trebuie să fie un bun consultant şi furnizor de informaţii în ceea ce priveşte modul şi domeniile pentru care se accesează aceşti bani.  

Vom înființa centre județene de informare europeană cu scop de creşterea vizibilităţii acţiunilor şi politicilor UE și mai ales creşterea capacităţii de absorbţie a fondurilor structurale. Vom avea totodată în vedere atragerea de fonduri europene pentru  înființarea unui Centru Județean de Afaceri, un incubator de afaceri, care să permită sprijinirea dezvoltării de noi afaceri în sectoare economice competitive la nivel global și  facilitarea accesului la piețele naționale și internaționale pentru companiile din zona Botoșaniului, prin spații dedicate expozițiilor, congreselor, reuniunilor profesionale la nivel național și internațional.

(Comunicat de presă emis de către deputatul Mihaela Huncă, candidat Pro România la Consiliul Județean)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Restricții similare stării de urgență și pentru trei comune din județ

astăzi, 15:27
230

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat, joi, noi restricții pentru municipiul Botoșani, dar și comunele Adășeni, Suharău și Văculești, unde incidența de i...

România a depășit pragul de 6000 de îmbolnăviri de SARS-CoV-2. 110 cazuri noi la Botoșani

astăzi, 13:37
845

România a înregistrat astăzi, joi, cel mai grav bilanț zilnic de la startul epidemiei de SARS-CoV-2: 6.481 de cazuri raportate în ultimele 24 de ore, fiind pentru prima dată c&aci...

Primarii și aleșii locali vor putea depune jurământul și online

astăzi, 12:03
143

Primarii, consilierii locali, președinții consiliilor județene vor putea depune jurământul prin intermediul mijloacelor electronice de comunicare la distanţă. Decizia a fost luată de Guve...