(P) Doina Federovici: „La Consiliul Județean voi continua programele de asfaltări și extinderi de utilități publice inițiate de PSD pentru fiecare localitate”

(P) Doina Federovici: „La Consiliul Județean voi continua programele de asfaltări și extinderi de utilități publice inițiate de PSD pentru fiecare localitate”

Comunicat de presă:

Candidatul PSD pentru Președinția Consiliului Județean Botoșani a prezentat astăzi cele două programe, „Infrastructură rutieră județeană” și „Acces la utilități publice pentru botoșăneni” prin care vor fi continuate asfaltările pe drumurile județene și extinderile rețelelor de apă, canalizare, gaze și curent electric în localitățile din județul Botoșani.

„Fiecare locuitor din județul Botoșani are dreptul să aibă acces la utilități și la drumuri civilizate. Nu mai trebuie să existe discrepanțe între localitățile județului. Obiectivul principal este ca în 4 ani să aducem condiții de trai la sat ca la oraș, în ceea ce privește accesul la utilități publice și la drumuri asfaltate. În calitate de parlamentar am susținut proiectele de investiții din fiecare comunitate locală, indiferent de culoarea politică a primarului, m-a interesat să creștem nivelul de dezvoltare din toate localitățile, începând de la aducțiune de apă și canalizare, la asfalt pe drumuri, până la construcția și dotarea unităților de învățământ, reabilitarea dispensarerelor medicale, dotarea și modernizarea Spitalului Județean Mavromati”, a declarat Doina Federovici.

În Guvernarea PSD au fost realizate investiții în infrastructura rutieră pe o lungime de 674 de km.

215 kilometri de drumuri județene modernizate și asfaltate, care fac legătura între principalele rute din județ pe 22 de tronsoane: Botoșani-Roma, Roma-Podeni, Leorda-Bucecea, Bucecea-Huțani, Sarafinești-Vorona, Avrămeni, Dorohoi-Dumeni-Havârna-Mileanca, Vorniceni-Dumeni, Ezer-Pomârla, Botoșani-Orășeni Deal-Vorona, Săveni-Podriga, Nichiteni-Coțușca, Drăgușeni-Mihail Kogălniceanu, Coțușca-Rădăuți Prut, Broscăuți, Baisa-Corni, Flămânzi-Prăjeni, Roșiori-Costești, Tudora-Joldești, Darabani-Mileanca, Șendriceni-Lozna, Vorona-Oneaga-Pădureni, Ibănești-Cristinești, Manoleasa-Zahoreni-Borolea.

459 de kilometri de drumuri naționale și locale finalizate și în execuție la nivelul județului Botoșani.

253 de km de drumuri locale și construcția de poduri în 58 de localități din județ pentru 70 de obiective de investiții.

206 de km de drumuri naționale asfaltați

Aprobarea procedurilor și finanțarea lucrărilor pentru refacerea drumurilor naționale Botoșani-Târgu Frumos și Botoșani-Ștefănești, până la etapa finală de semnare a contractelor de execuție.

Extinderea și refacerea rețelelor de utilități publice pentru 42 de investiții în 37 de comunități locale pentru extinderea rețelelor de utilități publice de apă, canalizare, stații de epurare și instalații de iluminat public.

(Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – ORG. JUD. BOTOȘANI, Realizat de Direct Research SRL, Cod unic de identificare mandatar financiar 21200019)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Din 2021 întregul personal din spitalele publice va fi remunerat după aceeaşi grilă de salarizare

Joi, 22 Octombrie 2020
449

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a precizat în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Sindicatelor TESA din Sănătate că de anul viitor întregul ...

Dacă tot ne place soluția suedeză: Scandinavii le recomandă vârstnicilor să nu se mai izoleze în case

Joi, 22 Octombrie 2020
260

Guvernul suedez le-a transmis joi persoanelor vârstnice că nu mai este necesar să se autoizoleze, argumentând cu ratele de infectare cu coronavirus mai reduse decât în primă...

Fermierii din trei comune din Botoșani nu-și mai pot adăpa animalele în râul Burla în urma accidentului ecologic de la Depozitul Ecologic de Deșeuri Stăuceni

Joi, 22 Octombrie 2020
495

Primăriile comunelor Stăuceni, Gorbănești și Blândești au fost anunțate astăzi că adăparea animalelor în râul Burla este interzisă. Zeci de familii din cele trei comune r...