Mihaela Huncă: „Performanța nu e un cuvânt iubit de guvernul actual”

Mihaela Huncă: „Performanța nu e un cuvânt iubit de guvernul actual”

Performanța nu e un cuvânt iubit de guvernul actual. Dacă ne-a fost clar că până acum am avut parte numai de performanțe negative ale ministerului condus de Monica Anisie, guvernanții blochează și adevăratele performanțe, olimpiadele școlare. 

Așa cum ne-a obișnuit ministrul Educației Monica Anisie a anulat organizarea olimpiadelor și a concursurilor școlare în acest an, printr-un ordin sec, fără a preciza altfel de detalii. 

Decizia ministrului afectează mii de elevi din ciclul gimnazial și liceal care au ajuns la etapele naționale, etape finale ale olimpiadelor școlare , dovedind inteligență, perseverență și implicare. De fapt, toți elevii implicați în aceste competiții și-au dedicat foarte mult timp pregătirii individuale, îndrumați de profesorii coordonatori. Mai mult, pentru mulți dintre ei, acesta probabil urma să fie ultimul an în care puteau participa. Consider că aceste eforturi, uneori inimaginabile sunt minimizate și nu sunt luate în serios de ministerul Educației.

Ordinul ministrului este cu atât mai lipsit de noimă, cu cât în alte state ale Uniunii europene olimpiadele sunt organizate online. 

Suțin miile de elevi, părinți și profesori care se chinuie să îî convingă pe guvernanți că elita școlară contează și să reia în condiții de siguranță sau online organizarea olimpiadelor și a concursurilor școlare. Anul trecut elevii olimpici au obținute peste 200 de distincții prin participarea la concursuri internaționale și regionale. Prin anularea olimpiadelor Ministerul educației stinge practic flacăra care mai ținea în viață un sistem de educație bolnav: performanța.

(Comunicat de presă emis de către deputatul Mihaela Huncă, lider al organizației Pro România din Botoșani)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânăr de 25 de ani dintr-o comuna din Botoșani, prins beat la volan!

astăzi, 18:55
3

În cursul zilei de miercuri, 24 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control pe strada Școlii din comuna Havârna un autoturism...

USR Botoșani: USR oprește din nou specula cu locurile de veci!

astăzi, 18:21
32

După ce, în 2021, consilierul USR Raluca Curelariu a stopat mafia din cimitirele botoșănene printr-un amendament ce a limitat bișnița,  primarul social democrat aflat încă &icir...

Un bărbat rănit într-un accident a rămas blocat în mașină, au intervenit pompierii!

astăzi, 17:55
195

Un bărbat, în vârstă de 44 de ani, a fost rănit după ce mașina pe care o conducea a părăsit partea carosabilă și a ajuns într-un gard. Evenimentul s-a produs pe raza localit...