Liderii PSD de la Botoșani susțin că în ultimii trei ani au fost modernizați 253 de kilometri de drumuri în județ

Liderii PSD de la Botoșani susțin că în ultimii trei ani au fost modernizați 253 de kilometri de drumuri în județ

Liderul PSD Botoșani, Doina Federovici, a făcut zilele acestea o radiografie completă a resurselor financiare care au intrat în județul Botoșani, în ultimii trei ani, în zona de infrastructură rutieră. Declarațiile au fost făcute în ultima conferință de presă a PSD Botoșani.

În 2017, de la bugetul de stat, Guvernul României a alocat 12,5 milioane de lei. În 2018 s-au alocat 13,8 milioane de lei, iar în 2019, județul Botoșani a primit 20,8 milioane de lei, susține Doina Federovici.

Practic, în ultimii trei ani, în județul Botoșani, prin PNDL II și PNDR s-au modernizat 253 km drumuri cu o valoare de 58 de milioane de euro, respectiv 48 de drumuri în 41 de localități.

„Pe lângă sumele venite de la bugetul de stat, Consiliul Județean accesează cele 6 proiecte prin PNDL 2, care au o valoare de 18,5 milioane de euro alocate și se lucrează pe fiecare tronson, mai puțin cele două cu inadvertențele din cauza constructorilor. Deci sunt 43,8 kilometri de drum județean finanțați prin PNDL 2. Tot la nivelul Consiliului Județean în momentul de față urmează ca într-o săptămâna să fie urcate în SICAP cele două lucrări în prima intervenție. Prin CNI mai avem în curs de promovare a indicatorilor tehnico - ecomici trei lucrări foarte mari pentru județ, tot lucrări de prima intervenție vorbim de Botoșani Cișmea Roma, Nicșeni Dorobanți și consolidarea versantului de la Roma. Trei investiții foarte mari”, a explicat senatorul PSD, Doina Federovici.

“Prin PNDR și PNDL 2 sunt în execuție în acest moment 48 de proiecte în 41 de localități. Pentru aceste proiecte a fost alocată suma de 58 de milioane de euro iar suprafața asfaltată este de 253 de kilometri de drumuri locale. Prin PNDL 2 avem 42 de proiecte cu o valoare de 52 de milioane de euro. Cele 42 de proiecte se realizează în 38 de localități și au 223,2 kilometri. Prin programul național de dezvoltare locală investițiile locale se desfășoară prin AFIR, sunt 6 proiecte în valoare de 6 milioane de euro în interiorul a șase localități cu un număr de 29,9 de kilometri de drumuri asfaltate” a mai adăugat Federovici.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
120

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
86

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
257

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...