Liderii PSD de la Botoșani susțin că în ultimii trei ani au fost modernizați 253 de kilometri de drumuri în județ

Liderii PSD de la Botoșani susțin că în ultimii trei ani au fost modernizați 253 de kilometri de drumuri în județ

Liderul PSD Botoșani, Doina Federovici, a făcut zilele acestea o radiografie completă a resurselor financiare care au intrat în județul Botoșani, în ultimii trei ani, în zona de infrastructură rutieră. Declarațiile au fost făcute în ultima conferință de presă a PSD Botoșani.

În 2017, de la bugetul de stat, Guvernul României a alocat 12,5 milioane de lei. În 2018 s-au alocat 13,8 milioane de lei, iar în 2019, județul Botoșani a primit 20,8 milioane de lei, susține Doina Federovici.

Practic, în ultimii trei ani, în județul Botoșani, prin PNDL II și PNDR s-au modernizat 253 km drumuri cu o valoare de 58 de milioane de euro, respectiv 48 de drumuri în 41 de localități.

„Pe lângă sumele venite de la bugetul de stat, Consiliul Județean accesează cele 6 proiecte prin PNDL 2, care au o valoare de 18,5 milioane de euro alocate și se lucrează pe fiecare tronson, mai puțin cele două cu inadvertențele din cauza constructorilor. Deci sunt 43,8 kilometri de drum județean finanțați prin PNDL 2. Tot la nivelul Consiliului Județean în momentul de față urmează ca într-o săptămâna să fie urcate în SICAP cele două lucrări în prima intervenție. Prin CNI mai avem în curs de promovare a indicatorilor tehnico - ecomici trei lucrări foarte mari pentru județ, tot lucrări de prima intervenție vorbim de Botoșani Cișmea Roma, Nicșeni Dorobanți și consolidarea versantului de la Roma. Trei investiții foarte mari”, a explicat senatorul PSD, Doina Federovici.

“Prin PNDR și PNDL 2 sunt în execuție în acest moment 48 de proiecte în 41 de localități. Pentru aceste proiecte a fost alocată suma de 58 de milioane de euro iar suprafața asfaltată este de 253 de kilometri de drumuri locale. Prin PNDL 2 avem 42 de proiecte cu o valoare de 52 de milioane de euro. Cele 42 de proiecte se realizează în 38 de localități și au 223,2 kilometri. Prin programul național de dezvoltare locală investițiile locale se desfășoară prin AFIR, sunt 6 proiecte în valoare de 6 milioane de euro în interiorul a șase localități cu un număr de 29,9 de kilometri de drumuri asfaltate” a mai adăugat Federovici.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un bătrân a fost găsit mort pe rampa din fața unor magazine dezafectate

Duminică, 13 Octombrie 2019
1013

Un bărbat a fost găsit mort, duminică dimineață, pe o stradă din municipiul Botoșani.Acesta a fost găsit fără suflare pe rampa din fața unor magazine dezafectate, lângă blocul tu...

Cifre care nu se pot ascunde! 250.000 de români au emigrat doar în 2018: 40% sunt absolvenţi de studii superioare!

Duminică, 13 Octombrie 2019
246

Peste 250.000 de mii de români au emigrat doar în 2018, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică. Un procent de aproape 40% din totalul emigranților din România su...

Deputatul Marius Budăi, ministrul interimar al Muncii: o să prezentăm un bilanţ cu toate cifrele reale şi o să vedem cum e cu "greaua moştenire"!

Duminică, 13 Octombrie 2019
269

Banii pentru plata pensiilor sunt prinşi în buget, iar informaţia că există o gaură în buget nu e reală, a declarat, duminică, la Digi24, parlamentarul de Botoșani Marius Budăi, m...