Doina Federovici: „Senatorul PNL Costel Șoptică a votat împotriva dublării imediate a alocațiilor pentru 80.000 de copii din Botoșani”

Doina Federovici: „Senatorul PNL Costel Șoptică a votat împotriva dublării imediate a alocațiilor pentru 80.000 de copii din Botoșani”

Comunicat de presă:

Senatorul liberal de Botoșani, Costel Șoptică, s-a opus și a votat ieri în Parlament împotriva drepturilor legale ale copiilor din Botoșani și din toate județele din România.

În același timp, senatorii PSD de Botoșani, Doina Federovici și Lucian Trufin au votat pentru a treia oară pentru dublarea imediată a alocațiilor copiilor din Botoșani și din toată țara.

„Alături de colegii mei de la PSD am votat ieri pentru respingerea Ordonanței de Urgență a Guvernului Orban prin care PNL a vrut să taie cu 80% alocațiile tuturor copiilor din România. Astfel, am obligat PNL să dubleze alocațiile, așa cum scrie în legea în vigoare, promulgată și de președintele României. Nu îi e rușine domnului Costel Șoptică să taie din banii celor 80.000 de copii din Botoșani? Liberalii calcă totul în picioare pentru a strânge bani pentru alegeri! PNL se dovedește cel mai cinic și sadic partid politic din România prin blocarea creșterilor de venituri pentru copii! La fel au făcut și cu accesul online la educație. Guvernul PNL a lăsat profesorii și elevii fără laptop și tablete, fără internet, deși legea votată de PSD e în vigoare și îi obligă. Asta e România Educată a lui Iohannis și Orban”, a declarat Doina Federovici.

PSD va apăra drepturile câștigate de copii prin legile în vigoare!

„Aș vrea să le spună domnul primar Flutur părinților celor 20.000 de copii din municipiul Botoșani de ce nu s-a dus la București să le ceară șefilor lui, Costel Șoptică și Orban să nu îi abandoneze și a fost de acord să le amputeze alocațiile. „Domnule Flutur, nu fiți laș! Cereți-i lui Șoptică și lui Orban să dubleze alocațiile copiilor botoșăneni. Domnule Flutur, 20.000 de copii botoșăneni sunt mai importanți decât șefii dumneavoastră din PNL. Cereți-le să dubleze alocațiile! Nu fiți obedient! Apărați-vă comunitatea!”, a declarat social-democratul Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului Botoșani

PSD va obliga PNL să dubleze alocațiile până la începerea noului an școlar.

Conform proiectului de lege redactat și votat de parlamentarii PSD, alocațiile cresc de la 150 de lei la 300 de lei pe lună pentru copiii cu vârsta între 2 și 18 ani și de la 300 de lei la 600 de lei pe lună la copiii mai mici de 2 ani sau cu dizabilități.

(Comunicat de presă emis de organizația județeană PSD Botoșani) 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) Deputatul Mihaela Huncă: „La mulţi ani, Pro România Botoşani! Organizaţia judeţeană împlinește doi ani de la înfiinţare!”

Sâmbătă, 19 Septembrie 2020
108

Comunicat de presă:Zi specială  pentru membrii şi simpatizanţii PRO România Botoşani! Împlinim doi ani de când suntem în slujba botoşănenilor, doi ani de c...

Botoșăneni răniți într-un accident rutier petrecut în Suceava

Sâmbătă, 19 Septembrie 2020
728

Doi botoșăneni au ajuns la spital, după ce au fost victimele unui accident rutier petrecut vineri, în localitatea Ilișești din județul Suceava.Ancheatatorii au stabilit că un bărbat ...

Dorohoian băgat în spital de propriul cal

Sâmbătă, 19 Septembrie 2020
212

Un bărbat de 80 de ani din Dorohoi, care a ajuns la Urgenţe în stare gravă. Acesta se pregătea să bage calul în grajdul casei, însă, animalul s-a speriat de un câine şi ...