Deputatul liberal Cristian Achiței: Victorie frumoasă, obținută cu multă muncă de PNL pe Zona Ștefănești!

Deputatul liberal Cristian Achiței: Victorie frumoasă, obținută cu multă muncă de PNL pe Zona Ștefănești!

Deputatul Cristian Achiței a făcut o analiză foarte rece pe pagina sa de socializare, accesibilă publicului, din care reiese că zona pe care o coordonează a reușit să obțină rezultate inclusiv peste media națională pentru candidatul PNL, Klaus Iohannis.

“Victorie dificilă, dar clară, obținută de Partidul Național Liberal pe zona pe care o coordonez din județul Botoșani. Sunt bucuros de procentul de 37,5% obținut de PNL în cele 23 de comune și orașe, care plasează Zona Ștefănești detașat pe primul loc în cadrul organizației județene. De altfel, scorul de pe zona mea de responsabilitate este peste media națională obținută de candidatul PNL, Președintele Klaus Iohannis. Sunt mândru și de faptul că tot în Zona Ștefănești se află singurele două comune botoșănene în care Președintele a obținut mai mult de 50 de procente în primul tur al alegerilor prezidențiale: Mihălășeni și Durnești. Și, în fine, tot pe zona pe care o coordonez s-au înregistrat trei din cele cinci victorii obținute de candidatul PNL în comune cu primari PSD, la Românești, Trușești și Nicșeni. Aș mai aminti și faptul că Zona Ștefănești repetă astfel performanța de la alegerile europarlamentare din 26 mai, când a ocupat de asemenea locul 1 în cadrul organizației județene PNL, cu peste 10 puncte procentuale mai mult decât media județeană a partidului”, spune deputatul liberal.

“Am bătut PSD-ul în 15 din cele 23 de UAT-uri ale Zonei Ștefănești. Victorii ale liberalilor au fost înregistrate la Mihălășeni (54,49%, cel mai bun scor obținut de candidatul susținut de PNL, Klaus Iohannis, în județul Botoșani și unul dintre cele mai bune scoruri din toată zona Moldovei), Durnești (50,90%), Călărași (48,67%), Hănești (46,32%), Ștefănești (44,83%), Dângeni (44,80%), Românești (43,41%), Copălău (43,39%), Răchiți (41,81%), Dobârceni (41,41%), Blândești (40,34%), Ripiceni (40,30%), Santa Mare (38,88%), Trușești (35,36%), Nicșeni (33,54%). Țin să le mulțumesc tuturor colaboratorilor alături de care am muncit în ultimele săptămâni, întâlnindu-ne cu mii de botoșăneni cărora le-am transmis mesajul Președintelui Iohannis pentru o Românie normală și pe care i-am convins, iată, că Partidul Național Liberal, prin candidatul său, reprezintă cea mai bună opțiune pentru noi toți”, mai adaugă Cristian Achiței.

Acesta a mai precizat însă că “Organizația județeană PNL Botoșani a pierdut, din păcate, în ansamblu, alegerile din 10 noiembrie în fața PSD (31,06%, față de 34,16%), județul nostru fiind astfel singurul județ roșu din jumătatea de nord a țării și din toată Moldova. Cu atât mai importante sunt rezultatele obținute pe Zona Ștefănești, pe care o coordonez. Dintre toate celelalte zone (colegii) ale județului, PNL a mai obținut locul 1 pentru Președintele Klaus Iohannis doar în municipiul Botoșani, condus cu pricepere de primarul Cătălin Flutur. Aprecierea de care se bucură în rândul botoșănenilor a condus firesc, la acest rezultat.”

Liberalul a publicat și rezultatele efective obținute de Klaus Iohannis (PNL) în fiecare dintre zonele județului:

1. Zona Ștefănești: 37,5% - Iohannis (față de 35,34% - Dăncilă)

2. Zona Flămânzi: 34,59% - Iohannis (35,38% - Dăncilă)

3. Zona Darabani: 28,66% - Iohannis (43,32% - Dăncilă)

4. Zona Dorohoi: 28,18% - Iohannis (38,65% - Dăncilă)

5. Municipiul Botoșani: 27,98% - Iohannis (25,55% - Dăncilă

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O mamă cu șapte copii și doi nepoți a primit încă un moment de SPERANȚĂ din partea pompierilor de la Botoșani. Galerie foto.

astăzi, 14:48
19

Ne plac poveștile frumoase și ne plac oamenii care fac gesturi frumoase. Momentele de acest fel trec în general neobservate, dar rămân mereu în sufletul celor care primesc un...

Mai puține drumuri pentru cei care se pensionează. Ministrul Muncii a anunțat simplificarea procedurilor de pensionare

astăzi, 14:24
147

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat simplificarea procedurilor pentru ieşirea la pensie, precizând că a iniţiat un ordin în acest sens.Potrivit ministrului, Agenţia Na...

Femeie de 62 de ani din Botoșani, găsită fără suflare într-un șanț

astăzi, 13:53
320

O femeie în vârstă de 62 de ani din localitatea Pădureni, județul Botoșani, a fost găsită fără suflare, într-un șanț din sat, luni dimineață. Moartea a survenit pe fondul...