Cristian Roman reacționează la acuzațiile ALDE: „Fac un apel pentru a se stopa răfuielile politice în această perioadă de adevărată criză”

Cristian Roman reacționează la acuzațiile ALDE: „Fac un apel pentru a se stopa răfuielile politice în această perioadă de adevărată criză”

Comunicat:

Ca urmare a declarațiilor publice făcute ALDE Botoșani, care conțin afirmații false și defăimătoare, atât la adresa mea, ca șef al Cancelariei Prefectului, cât și la adresa Guvernului și implicit a partidului de guvernământ, în virtutea codului deontologic și a dreptului la replică, doresc să fac următoarele precizări.

Este incalificabil ca, în această perioadă, în care toate eforturile autorităților județene și centrale sunt concentrate spre gestionarea cât mai eficientă a măsurilor de combatere a epidemiei de coronavirus, singura grijă celor din ALDE este doar aceea de a acumula capital politic, prin atacuri pline de frustrare și lipsite de orice urmă de morală.

Atât cetățenii, cât și mass-media, au înțeles demersul Guvernului, prin decizia secretarului de stat, Gheorghe Sorescu, de a realiza o comunicare unitară a informațiilor privind răspândirea coronavirus, și de a nu expune persoanele și comunitățile unor stigmatizări publice. La ora actuală, Guvernul, ministerele și autoritățile locale LUCREAZĂ în slujba cetățenilor, nu fac strategii pentru câștigarea de capital politic.

Totodată, Ministerul de Finanțe și ANAF au avut în vedere o serie largă de măsuri pentru susținerea mediului de afaceri în contextul actual, dovadă fiind cele două ordonanțe de urgență, publicate zilele trecute în Monitorul Oficial, respectiv O.U.G. nr.29/2020 privind unele măsuri economice și fiscal-bugetare și O.U.G. nr. 30/2020 pentru stabilirea  unor măsuri în domeniul protecției sociale.

În politică trebuie să înveți permanent ce și când trebuie să vorbești, însă cel mai greu de învățat e când trebuie să taci - ori cei de la ALDE arată că încă nu au ajuns la lecția asta.

În calitate de șef al Cancelariei Prefectului, țin să punctez faptul că autoritățile județene, care formează celula de criză privind combaterea epidemiei de coronavirus, sunt la datorie în fiecare moment, primăriile s-au mobilizat, avem o conlucrare permanentă cu unitățile medicale pentru a identifica nevoile pe care acestea le au. Îi invit pe cei de la ALDE să devină solidari cu autoritățile în tot acest efort, să se comporte ca niște cetățeni responsabili și să nu deturneze discursul public spre subiecte obsedante doar pentru ei. 

Pentru că s-a făcut referire și la calitatea de prim-vicepreședinte pe care o am în cadrul PNL Botoșani, fac un apel de bun simț - pentru a se stopa răfuielile politice în această perioadă de adevărată criză. Constat că cei din conducerea ALDE și-au făcut un obicei din atacul la persoană. Le solicit să pună punct acestor răfuieli mizerabile. Totodată, precizez că PNL are resursă umană de calitate, care poate ocupa cu succes funcții în administrațiile publice locale. În același timp, ușile partidului sunt deschise pentru oricine îmbrățișează doctrina liberală. Faptul că ALDE resimte un picaj politic abrupt, e doar o problemă a cărei cauze e generată din interiorul acestui partid - sau ce a mai rămas din el.

Asigur cetățenii județului Botoșani că, în aceste momente, prioritatea zero a autorităților este lupta cu epidemia. Exercițiile de imagine, total neinspirate și neoportune, ale unor politicieni, trebuie taxate cât se poate de aspru, pentru că ele denotă doar nepăsare, egoism și multă, multă lipsă de bun simț din partea lor.

(Comunicat de presă emis de către Cristian Roman, șeful Cancelariei Instituției Prefectului din Botoșani, prim-vicepreședinte al organizației județene a PNL)

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

Miercuri, 24 Aprilie 2024
72

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
82

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

Miercuri, 24 Aprilie 2024
113

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...