COMUNICAT - Răzvan Rotaru: "Am deschis Start-up Botoșani, prima pagină de facebook pentru comunicarea directă cu tinerii antreprenori"

COMUNICAT - Răzvan Rotaru: "Am deschis Start-up Botoșani, prima pagină de facebook pentru comunicarea directă cu tinerii antreprenori"

Deputatul PSD Răzvan Rotaru a anunțat astăzi că a luat decizia de a realiza o pagină de facebook „Start-up Botoșani” dedicată tinerilor care doresc să acceseze primul program guvernamental prin care primesc de la stat 200.000 de lei pentru deschiderea unei afaceri noi.

„Am deschis Start-up Botoșani, prima pagină de facebook pentru comunicarea directă cu tinerii antreprenori. Vreau să am o consultare permanentă cu botoșănenii pentru a-i informa cu privire la condițiile pe care trebuie să le îndeplinească pentru a beneficia de finanțare din partea Guvernului astfel încât să își realizeze propriul business. Fac apel la toți tinerii să intre pe https://www.facebook.com/Start-up-Botoșani-700584276776751/ și să consulte toate documentele pe care le-am încărcat pentru a începe să își pregătească dosarele de finanțare. De asemenea, îi rog să posteze întrebări sau să îmi semnaleze ce nelămuriri au cu privire la acest program”, a declarat Răzvan Rotaru.

Ordonanța de urgență pentru stimularea înfiinţării de noi întreprinderi mici și mijlocii prevede că fiecare aplicant declarat eligibil pentru finanțare are obligația să facă dovada, la momentul depunerii cererii de decont, a angajării, cu contract de muncă pe durată nedeterminată și cu normă întreagă, a minim 2 salariați, precum şi obligația menținerii celor două locuri de muncă pentru cel puţin 3 ani, începând cu anul următor plății ajutorului de minimis.

„Îmi doresc să fim printre primele județe care accesează aceste fonduri pentru dezvoltarea unei noi afaceri. De aceea, am făcut și această pagină pentru că știu că în Botoșani avem tineri inteligenți și muncitori care pot să realizeze foarte multe pe cont propriu, fără să fie angajați într-un loc sau altul. Acest program va începe pe 1 mai 2017 și se va desfășura până în 2020. Astfel, vor fi finanțate 10.000 de start-up-uri pe an, iar fiecare va primi o sumă în valoare de aproximativ 45.000 de euro, fonduri nerambursabile”, a declarat deputatul social-democrat.



(Comunicat de presa)

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
88

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
60

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
212

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...