Cătălin Silegeanu, candidat independent la Primăria municipiului Botoșani, după alegerile locale: V-ați făcut "nevoile fiziologice" pe votul cetățenilor și pe drepturile lor!

Cătălin Silegeanu, candidat independent la Primăria municipiului Botoșani, după alegerile locale: V-ați făcut "nevoile fiziologice" pe votul cetățenilor și pe drepturile lor!

Într-un comunicat de presă, Cătălin Silegeanu, candidat independent la Primăria municipiului Botoșani, a criticat în termeni foarte duri derularea alegerilor locală de la Botoșani.

Iată textul comunicatului trimis spre publicare de candidatul independent la Primăria municipiului Botoșani, Cătălin Silegeanu.

“Despre ipocrizia sistemului și analfabeții funcționali ai sistemului din secțiile de vot

Dragii mei,

O sa încep prin a spune că "cine are puterea, este tentat sa abuzeze de ea" (Montesquieu). Asta susținea Montesquieu prin anii 1750.

Acum in anul 2020 ar fi trebuit să vedem rezultatul exercitararii unui drept constituțional. Acela al votului.

Când am intrat în această bătălie pentru interesul cetățeanului, pentru proiecte care ar fi trebuit de mult implementate, pentru o societate sigură, pentru un drum spre un viitor cu adevărat susținut de viziune , nu am crezut că voi fi nevoit să lupt cu incompetența și obediența celor care ar fi trebuit să asigure desfășurarea în condiții democratice a votului.  

Dar, ce fac autoritățile ? Induc o viziune pesimista cu totul nejustificată prin refuzul aprobării cererii de reverificare ale voturilor.  Care este scopul ?

Cine sunt membrii BEC ? Cine sunt președinții secțiilor de votare , cine sunt cei care au completat greșit procesele verbale, cine sunt cei care au introdus voturile in sistemul electoral de vot?

Ale cui marionete sunt acești oameni incapabili să înscrie niste cifre într-o căsuță? Cine sunt ei că să își permită aroganța greșelii?

Timp de 30 de ani am auzit doar că suntem vulnerabili, că trebuie să fim flexibili, morali, sa ne reeducam in spiritul democrației. Să avem încredere și să nu cercetăm , că asupra noastră vegheză sistemul.

După 30 de ani de democrație și libertate fara străzi asfaltate, fara iluminat, fara spatii verzi, fara curățenie , fara educație , sănătate și respect din partea sistemului , care mă obligă zi de zi să nu uit ce datorez societății și să îmi plătesc contribuțiile, astăzi Sistemul îmi arată că nu am drepturi.

 El decide prin interpuși care are și nu voie să verifice voturile.  Voturile mi-au fost încredințate de către cetățenii care au crezut în proiectele mele.  Nu doar că mi se încalcă drepturile că cetățean, dar, se încalcă dreptul tuturor cetățenilor care au fost împotriva lor.

Vor sa ne strivească vocea cu orice preț , pe aceasta cale ii anunț pe toți cei care fac parte din sistem și care și-au bătut joc de cetățeni și încă își bat joc, că nu voi renunța până nu voi avea situația clară a voturilor de Consiliul local. Nu este vorba despre un post, este vorba despre viitorul cetățenilor. Este vorba de adevăr, un adevăr care multi se teme.

Reprezentatii autorităților și împuternicitii sistemului platiți din banii noștri , ai cetățenilor , ar trebuie să dețineți vei trei de"i" despre care face vorbire Cristi Danilet in Corupția și Anticoruptia din sistemul juridic. ..poate ar trebui sa fie aduși cei trei de "i" și la cunoștință celor care reprezintă autoritatea in Județ.

 Să fiți Imparțiali, Independenți și Integri.

Dar ați demonstrat împreuna cu toți șefii voștri de partid că nu dețineți moralitate , educație, spirit civic , nu aveți conduită echidistanta și acționați după cum că sunt susținute interesele în funcție de cei care vor doar să vă folosească.

Într-o singură frază...v-ați făcut "nevoile fiziologice" pe votul cetățenilor și pe drepturile lor.”

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Anunţul oficialilor chinezi: Coronavirusul supravieţuieşte pe alimentele congelate

astăzi, 08:50
97

Autoritățile chineze de sănătate au anunțat că, în cadrul unei anchete privind un focar de Covid-19, s-a descoperit coronavirus viu pe mâncare congelată ambalată.Responsabilii ...

SARS-Cov-2 se întinde în administrația locală de la Botoșani. Primarul de la Văculești are coronavirus

astăzi, 08:27
210

Primarul de la Văculești, Sorin Marian Gînga, are coronavirus. Acesta a respectat toate măsurile de distanțare socială, însă, cu toate acestea, a început să aibă simptomele i...

Sindicatul AJOFM Botoșani se alătură protestelor naționale și intră în grevă japoneză

astăzi, 08:00
67

Sindicatul AJOFM Botoșani, afiliat la Federatia Sindicatelor din Ministerul Muncii, se alătură grevei japoneze declanșată de organizațiile sindicale ale instituțiilor din subordonarea/coordonar...