Cătălin Silegeanu: ”Afacerea” cu locurile de veci trebuie să înceteze în municipiul Botoșani

Cătălin Silegeanu: ”Afacerea” cu locurile de veci trebuie să înceteze în municipiul Botoșani

Cătălin Silegeanu, vicepreședintele Patronatului Național Român, cere ca autoritățile locale de la Botoșani să intervină pentru a opri “afacerile” cu locurile de veci din cimitirele din municipiu.

“Se pare că este un lucru știut faptul că locurile de veci din municipiul Botoșani au devenit o afacere profitabilă pentru cei care administrează cimitirele, dar  nimeni nu ia nicio măsură pentru a stopa acest fenomen, care afectează pe mulți  dintre botoșănenii aflați în situația identificării urgente unui loc de veci disponibil, pentru a putea înmormânta persoana decedată din familia sa.

Problema întâmpinată de botoșăneni nu este doar privind disponibilitatea unui loc de veci în cimitirele din municipiul nostru, ci și a sumelor exagerate care se cer pentru un loc mai ”în centru” ca să nu riști să-ți înmormântezi ruda pe acea vale abruptă a cimitirului.

Recent am auzit despre situația unui botoșănean căruia i s-a cerut o sumă fabuloasă  pentru un loc de veci în cimitirul Pacea. Este inaccepabil ca să se facă un astfel de profit pe fondul unui necaz, mai ales că vorbim despre un cimitir public, în subordinea societății Urban Serv, care la rândul ei este subordonată Primăriei Municipiului Botoșani. Mi s-a spus că situația este veche, știută de ani de zile, de aceea odată cu schimbarea conducerii Primăriei sperăm să se ia măsuri împotriva celor care fac afaceri cu locurile de veci și sperăm de asemenea, soluționarea problemei privind identificare unui astfel de loc, care trebuie  să fie accesibil fiecărui cetățean, aflat în postura înmormântării cuiva drag.

O altă problemă este mizeria, la propriu,  din cimitirul Pacea, pe care am observat-o și eu, de aceea consider că Primăria Botoșani ar trebui să ia atitudine, să ia toate măsurile necesare pentru ca lucrurile să se pună în mișcare într-un sens bun și benefic pentru toți botoșănenii care cu conștiinciozitate își plătesc toate taxele și impozitele către administrația publică locală.

Un alt aspect, care efectiv m-a frapat, este faptul că multe dintre aleile dintre morminte au  fost ocupate peste noapte cu numeroase cavouri concesionate , probabil cu bani grei, fiind vorba despre niște locuri de veci, care nu sunt efectiv folosite, de aceea nu înțeleg urgența ocupării și ridicării impresionantelor cavouri, decât dacă este vorba despre o altă afacere profitabilă din partea conducerii cimitirului.

Soluția stopării acestor situații care tronează de ceva vreme în municipiul Botoșani, trebuie  să vină din partea Primăriei,  atât printr-o analiză riguroasă și eficientă pentru cei din administrarea cimitirelor, cât și prin identificarea unui teren corespunzător pentru a crea noi locuri de veci în municipiul Botoșani, care sunt tot mai greu de găsit la ora actuală”, explică Cătălin Silegeanu într-o scrisoare deschisă adresată online administrației locale de la Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Deschiderea oficială a Olimpiadei Naționale de Limba ucraineană la Botoșani (Foto)

astăzi, 09:22
1

În perioada 22-25 aprilie 2024, la Botoșani se desfășoară a XXX-a ediție a Olimpiadei naționale de limba și literatura ucraineană maternă – etapa națională, un eveniment de pres...

USR Botoșani: Primari cu apucături de mafiot

astăzi, 08:42
124

Apropierea alegerilor de pe 9 iunie și intrarea în campania electorală scoate ce-i mai rău din anumiți primari și acoliți ai acestora. Membrii Alianței Dreapta Unită se confruntă cu sit...

Fals polițist descoperit de DIICOT, ce ”arsenal” au găsit polițiștii în mașina unui botoșănean!

astăzi, 08:21
221

În luna ianuarie 2024, martorul denunțător G.G., care are calitatea de inculpat într-un dosar al DIICOT Iași, în care este acuzat de trafic de persoane și proxenetism, și se afl...