BEC a respins înregistrarea candidaturii lui Cataramă la prezidențiale!

BEC a respins înregistrarea candidaturii lui Cataramă la prezidențiale!

Biroul Electoral Central a decis respingerea înregistrării candidaturii și a semnului electoral ale lui Viorel Cataramă la alegerile prezidențiale.

Instituția a precizat că peste 94.000 de semnături depuse au fost anulate, deoarece prezentau elemente de similitudine evidente!

„În ședința din data de 20 septembrie 2019, Biroul Electoral Central a adoptat Decizia nr. 10/D/20.09.2019 privind respingerea înregistrării candidaturii și a semnului electoral ale domnului Viorel Cataramă pentru alegerea președintelui României din anul 2019”, se arată într-un comunicat de presă transmis de BEC.

Viorel Cataramă a anunțat la rândul său, în această seară, că a contestat decizia BEC la Curtea Constituțională deoarece este "profund nelegală".

"Este o decizie profund nelegală bazată pe aprecieri subiective și pe acest sistem, oricând, orice semnătură poate fi interpretată, poate fi contestată și oricând se pot lua decizii de eliminare a unui candidat pe criterii subiective care încalcă legea", a declarat Viorel Cataramă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii de frontieră botoșăneni curăță Prutul de plasele monofilament interzise de lege!

astăzi, 12:32
51

În ultima săptămână, poliţiştii de frontieră botoșăneni, care executau misiuni de patrulare pe râul Prut sau în cooperare cu reprezentanți ai A.J.V.P.S. Botoșani, cu ...

Pasageri cu comportament suspect, polițiștii au găsit droguri sub preșul din mașină!

astăzi, 12:18
106

Astăzi, 16 aprilie 2024, polițiștii au oprit pentru control, pe strada Spiru Haret din municipiul Dorohoi, un autoturism condus de un tânăr de 24 de ani, din aceeași localitate.În...

Accident: Pieton cu alcoolemie 1,52 lovit de o mașină, șoferul s-a ales cu dosar penal!

astăzi, 11:30
273

S-a întâmplat în cursul zilei de luni. Polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că pe strada Săvenilor, din municipiul Botoșani, s-a produs un accident rutier soldat cu...