Acuze lansate de unii primari la adresa conducerii Inspectoratului Școlar: Persoane angajate pe posturi inexistente!

Acuze lansate de unii primari la adresa conducerii Inspectoratului Școlar: Persoane angajate pe posturi inexistente!

Posturi de bibliotecari înființate la unități de învățământ unde nu există bibliotecă! Acuzele la adresa conducerii Inspectoratului Școlar Județean Botoşani, vizavi de înființarea acestor posturi, au fost lansate marți, în cadrul unei conferințe de presă, de către un actual și un fost primar PNL.

Fostul primar al comunei Stăuceni, Cozmin Epuraș, susține că pe vremea când era primar la Școala din Stăuceni a fost angajat prin concurs un bibliotecar, fără a avea însă unde să își presteze efectiv activitatea, pentru că școala nu are bibliotecă. 

"În cadrul Școlii Stăuceni s-a creat postul de bibliotecar fără nicio carte în bibliotecă. Noi am avut biblioteca comunală care este aproape de școală și am avut un parteneriat cu școala în ceea ce privește cărțile necesare elevilor. S-a organizat acum un an sau doi concurs, nu a știut nimeni, și a venit cineva care a activat la Liceul Sportiv, probabil e o coincidență. Am întrebat de multe ori ce face, pentru că activitatea bibliotecarului se regăsește cel puțin în fișele de bibliotecă. Vine la școală, probabil că face cafele. La ora actuală se caută niște mobilier vechi, din școala veche, ca să facă rafturi și aduce fiecare de acasă câte două cărți ca să se justifice postul", a spus Cozmin Epuraș.

Și la Dângeni, după cum susține primarul Cătălin Rotundu, în urmă cu o săptămână a fost angajat la școală un bibliotecar, deși nu există bibliotecă în unitatea de învăţământ.

"Constat că este o practică a PSD înființarea acestor posturi. Școala Dângeni are biblioteca comunală peste stradă, cu cărți, calculatoare, cu tot ce îi trebuie. Ba mai mult, doamna director de acolo se plângea că nu are spațiu în școală și dintr-odată apare postul de bibliotecar, la fel, fără cărți", a spus primarul comunei Dângeni.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânăr de 25 de ani dintr-o comuna din Botoșani, prins beat la volan!

astăzi, 18:55
3

În cursul zilei de miercuri, 24 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control pe strada Școlii din comuna Havârna un autoturism...

USR Botoșani: USR oprește din nou specula cu locurile de veci!

astăzi, 18:21
33

După ce, în 2021, consilierul USR Raluca Curelariu a stopat mafia din cimitirele botoșănene printr-un amendament ce a limitat bișnița,  primarul social democrat aflat încă &icir...

Un bărbat rănit într-un accident a rămas blocat în mașină, au intervenit pompierii!

astăzi, 17:55
196

Un bărbat, în vârstă de 44 de ani, a fost rănit după ce mașina pe care o conducea a părăsit partea carosabilă și a ajuns într-un gard. Evenimentul s-a produs pe raza localit...