VIDEO: Cel mai experimentat votant din Botoșani: Moș Panaite, de 104 ani, crede că „Putem a aduce România înapoi”

VIDEO: Cel mai experimentat votant din Botoșani: Moș Panaite, de 104 ani, crede că „Putem a aduce România înapoi”

Mitel Panaite, un botoșănean ajuns la apreciabila vârstă de 104 ani, nici nu concepe să nu meargă la vot, cu ocazia alegerilor prezidențiale.

Anii și-au pus amprenta pe moș Panaite, așa cum i se spune în comuna Tudora, însă dorința de a avea o țară mai bună a rămas aceeași. 

"Putem a aduce România înapoi unde o fost. Să o ridicăm, că e căzută de tot. E o zi importantă", a declarat bătrânul, veteran de război.

Nu mai poate merge ca în tinerețe, însă, cu ajutorul familiei, Mitel Panaite spune că va ajunge la secția din sat. 

"Am să merg așa, încet, sunt pregătit. Nu pot mere pe picioare. Îi bine că îs sănătos, dar nu îmi merg picioarele", a mărturisit el.Are și un sfat pentru care nu sunt hotărâți să meargă la vot. 

"E spre binele oamenilor, spre binele vieții lor. Rămâne la copiii lor", spune moș Panaite.

Pe 25 septembrie, botoșăneanul a ajuns la vârsta de de 104 ani. A luptat pentru patrie ca soldat, a căzut prizonier, a fost deportat în Siberia, dar s-a întors acasă după doi ani petrecuți în lagăre.

Când a plecat în armată, la 21 de ani, avea 100 de kilograme. Zece ani mai târziu, s-a întors acasă cu greutatea unui copil de clasa a treia - 38 de kilograme.

 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Moment hilar la Prefectură. Șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență a fost pus să prezinte prognoza meteo

astăzi, 13:04
158

Prefectul Valentin-Alexandru Colbu a convocat, vineri, 17 ianuarie a.c., o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), în calitate de preşedinte. Întrunirea a...

Fotografiile zilei: Răsărit la Mănăstirea Zosin

astăzi, 12:47
245

Aflată într-o zonă pitorească din județul Botoșani, lângă o pădure, Mănăstirea Zosin a ajuns în atenția iubitorilor de frumos din toată țara, prin obiectivul lui Burlacu ...

Mâine este „Lunea albastră”, cea mai deprimantă zi din an

astăzi, 12:38
184

Cea mai deprimantă zi din an este considerată a fi cea de-a treia zi de luni din ianuarie. Denumirea sub care este cunoscută „cea mai deprimantă zi" este „Blue Monday”/&bdqu...