VIDEO: Cel mai experimentat votant din Botoșani: Moș Panaite, de 104 ani, crede că „Putem a aduce România înapoi”

VIDEO: Cel mai experimentat votant din Botoșani: Moș Panaite, de 104 ani, crede că „Putem a aduce România înapoi”

Mitel Panaite, un botoșănean ajuns la apreciabila vârstă de 104 ani, nici nu concepe să nu meargă la vot, cu ocazia alegerilor prezidențiale.

Anii și-au pus amprenta pe moș Panaite, așa cum i se spune în comuna Tudora, însă dorința de a avea o țară mai bună a rămas aceeași. 

"Putem a aduce România înapoi unde o fost. Să o ridicăm, că e căzută de tot. E o zi importantă", a declarat bătrânul, veteran de război.

Nu mai poate merge ca în tinerețe, însă, cu ajutorul familiei, Mitel Panaite spune că va ajunge la secția din sat. 

"Am să merg așa, încet, sunt pregătit. Nu pot mere pe picioare. Îi bine că îs sănătos, dar nu îmi merg picioarele", a mărturisit el.Are și un sfat pentru care nu sunt hotărâți să meargă la vot. 

"E spre binele oamenilor, spre binele vieții lor. Rămâne la copiii lor", spune moș Panaite.

Pe 25 septembrie, botoșăneanul a ajuns la vârsta de de 104 ani. A luptat pentru patrie ca soldat, a căzut prizonier, a fost deportat în Siberia, dar s-a întors acasă după doi ani petrecuți în lagăre.

Când a plecat în armată, la 21 de ani, avea 100 de kilograme. Zece ani mai târziu, s-a întors acasă cu greutatea unui copil de clasa a treia - 38 de kilograme.

 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VERSURI DIN STRADĂ: Dragobete

Vineri, 5 Iunie 2020
266

O altă zi, o altă poezie. S-a lăsat seara, așa că a venit din nou timpul să publicăm o poezie venită pe adresa de e-mail a redacției noastre. Vă dorim lectură plăcută. DRAGOB...

Spitalul Municipal din Dorohoi are un nou manager

Vineri, 5 Iunie 2020
445

Spitalul Municipal Dorohoi are un nou manager. După ce medicul Bogdan Anton și-a dat demisia săptămâna trecută, locul acestuia a fost luat de un alt medic.Este vorba despre chirurgul Va...

Dacă mergeți la copii sau la muncă: de luni, cetățenii care ajung în Marea Britanie vor intra direct în carantină. 14 zile

Vineri, 5 Iunie 2020
451

BBC a anunțat că oricine ajunge în Marea Britanie va sta în carantină timp de două săptămâni, iar măsura se va aplica începând de luni.Pasagerii care sosesc &i...