VIDEO: Cel mai experimentat votant din Botoșani: Moș Panaite, de 104 ani, crede că „Putem a aduce România înapoi”

VIDEO: Cel mai experimentat votant din Botoșani: Moș Panaite, de 104 ani, crede că „Putem a aduce România înapoi”

Mitel Panaite, un botoșănean ajuns la apreciabila vârstă de 104 ani, nici nu concepe să nu meargă la vot, cu ocazia alegerilor prezidențiale.

Anii și-au pus amprenta pe moș Panaite, așa cum i se spune în comuna Tudora, însă dorința de a avea o țară mai bună a rămas aceeași. 

"Putem a aduce România înapoi unde o fost. Să o ridicăm, că e căzută de tot. E o zi importantă", a declarat bătrânul, veteran de război.

Nu mai poate merge ca în tinerețe, însă, cu ajutorul familiei, Mitel Panaite spune că va ajunge la secția din sat. 

"Am să merg așa, încet, sunt pregătit. Nu pot mere pe picioare. Îi bine că îs sănătos, dar nu îmi merg picioarele", a mărturisit el.Are și un sfat pentru care nu sunt hotărâți să meargă la vot. 

"E spre binele oamenilor, spre binele vieții lor. Rămâne la copiii lor", spune moș Panaite.

Pe 25 septembrie, botoșăneanul a ajuns la vârsta de de 104 ani. A luptat pentru patrie ca soldat, a căzut prizonier, a fost deportat în Siberia, dar s-a întors acasă după doi ani petrecuți în lagăre.

Când a plecat în armată, la 21 de ani, avea 100 de kilograme. Zece ani mai târziu, s-a întors acasă cu greutatea unui copil de clasa a treia - 38 de kilograme.

 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VERSURI DIN STRADĂ: Tot ce iubesc

astăzi, 21:05
109

Încă o poezie venită pe adresa de poștă electronică a redacției. E scrisă de Landi Turiceanu și credem că trebuie citită. Ca de obicei, vă dorim lectură plăcută. TOT C...

LOTO: numerele extrase duminică, 15 decembrie

astăzi, 20:39
405

Duminică, 15 decembrie 2019, au avut loc noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 şi Super Noroc, după ce la tragerile loto de joi, 12 decembrie, Loteria Română a acordat 1...

VIDEO. Lângă noi: Filmarea de la Suceava care a devenit virală. Mafia permiselor auto. DNA, intervenție de urgență

astăzi, 20:11
1124

DNA face verificări după ce în mediul online a apărut o inregistare audio în care un instructor auto cerea o șpagă de 400 de euro.Un instructor auto din județul Suceava  a f...