Polițista din Botoșani care pictează pentru a-și ajuta semenii

Polițista din Botoșani care pictează pentru a-și ajuta semenii

Arta și întrajutorarea semenilor merg mână în mână. O demonstrează o polițistă de frontieră din Botoșani, care pictează pentru susținerea unor cauze nobile.

Adelina Carcea este angajată ca personal contractual la Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani, dar aproape zilnic găsește timp și se așază în fața șevaletului pentru a-și spune povestea în culori.

Iubesc tot ce este frumos și, prin lucrările mele, am dorit să arăt că în jurul nostru găsim multe lucruri frumoase. Trebuie să ne bucurăm de ceilalţi, de tot ce ni se întâmplă și să facem mai mult loc în viața noastră frumosului”, își explică Adelina pasiunea sa.

Povestea Adelinei de astăzi se regăseşte undeva în anii copilăriei, în care Adelina avea ca principală joacă desenul, în creion sau în culori ce acopereau, pe atunci tot în joacă, multe coli albe de hârtie. Nimeni nu a realizat vreo clipă că sufletul fetiței ținea ferecat ca pe o taină uriașă darul de a picta. Acest dar, de a da contur în culori sentimentelor sale, a reieşit la iveală după ani, când Adelina, mamă a trei copii, şi-a redescoperit pasiunea de a picta. Susţinută de familia sa, Adelina a pictat întâi pe pietre, pe bucăţi de scândură, pe plăci de faianţă, fiecare peisaj, copac sau floare şi-a gasit locul său, imagini ieşite direct din sufletul de artist al Adelinei.

La sfârşitul anului trecut, colegii noştri, poliţişti de frontieră botoşăneni au organizat mai multe campanii umanitare. Atunci au fost descoperite şi o parte dintre lucrările Adelinei, aranjate frumos într-un birou. Pentru că lucrările sale au trezit mult entuziasm şi mulţi dintre colegi şi-au dorit să aibă câte un tablou, propunerea de a le „cumpăra” a venit instant”, relatează reprezentanții Poliției de Frontieră.

Atunci a fost înfiinţat „Colţul Adelinei”, un perete unde toate lucrările sale au fost expuse. Adelina a decis ca din banii strânşi din vânzarea picturilor, să achiziţioneze daruri pentru un centru de plasament. Cumva a dorit să dea mai departe, celor mai puţin norocoşi, ceva din darul primit de ea.

Adelina pictează și desenează parcă de când lumea, deşi cu greu şi-a făcut curaj să prezinte lumii pasiunea vieții sale. Desenele sunt făcute doar din imaginația artistului, care a reținut detaliul, care a simțit vibrația acelei secunde în care privirea i-a alunecat peste eroul următoarei sale povești în culori. Peisaje montane de care ochii săi s-au bucurat și apusuri de soare trăite sau imaginate. Flori cu petalele desfăcute spre soare, păsări şi fluturi. Pictează în funcție de starea de spirit şi doar din memorie.

Tablourile sale pleacă în dar către prieteni, altele sunt cumpărate pentru un scop nobil. Fiecare tablou are povestea lui. Şi ultimul tablou este cel mai frumos, până când următoarea poveste în culori prinde viață din mâinile Adelinei.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VERSURI DIN STRADĂ: Dragobete

Vineri, 5 Iunie 2020
269

O altă zi, o altă poezie. S-a lăsat seara, așa că a venit din nou timpul să publicăm o poezie venită pe adresa de e-mail a redacției noastre. Vă dorim lectură plăcută. DRAGOB...

Spitalul Municipal din Dorohoi are un nou manager

Vineri, 5 Iunie 2020
449

Spitalul Municipal Dorohoi are un nou manager. După ce medicul Bogdan Anton și-a dat demisia săptămâna trecută, locul acestuia a fost luat de un alt medic.Este vorba despre chirurgul Va...

Dacă mergeți la copii sau la muncă: de luni, cetățenii care ajung în Marea Britanie vor intra direct în carantină. 14 zile

Vineri, 5 Iunie 2020
453

BBC a anunțat că oricine ajunge în Marea Britanie va sta în carantină timp de două săptămâni, iar măsura se va aplica începând de luni.Pasagerii care sosesc &i...