Șapte sfaturi de care trebuie să ții cont în sezonul rece pentru economii la încălzire

Șapte sfaturi de care trebuie să ții cont în sezonul rece pentru economii la încălzire

Costurile pentru încălzire se pot menține la un nivel puțin mai scăzut dacă ținem cont de câteva sfaturi pe care le dau specialiștii din domeniu. Cum iarna bate la ușă, am căutat, și am găsit șapte sfaturi de care trebuie să ții cont în sezonul rece, și care se pare că duc la ceva economii de bani cu încălzirea apartamentelor.

1. Panouri reflectorizante pentru izolarea caloriferelor. Aceste panouri vor ajuta să economisiți căldură în casă. Le puteți cumpăra sau face singuri. Pentru acest lucru veți avea nevoie de panouri din carton acoperite cu folie de aluminiu și de adeziv. Asta e tot. Acoperiți pereții din spatele caloriferelor și veți economisi astfel de 3 ori mai multă energie termică.

2. Folie pe geamuri. N-ai auzit niciodată de pelicula specială care acoperă sticla și reduce pierderile de căldură? Este foarte utilă: reduce pierderile de căldură, previne formarea gheții în timpul iernii și vă protejează locuința de razele ultraviolete dăunătoare.

3. Izolați ușa de la intrare. Pentru a face acest lucru este mai bine, totuși, să vă adresați specialiștilor deoarece ați putea face mai rău.

4. Izolați balconul. Dacă locuiți într-un apartament cu balcon, atunci cu siguranță ați observat câtă energie se pierde. Pentru a evita acest lucru se recomandă să izolați balconul. Astfel veți reuși nu doar să economisiți căldură, dar și să asigurați o bună izolare fonică.

5. Izolarea termică a locuinței. Această procedură, din păcate, este destul de costisitoare. Dar metoda funcționează și va face să vă puteți bucura de locuința călduroasă încă mulți ani. Rezultatul va depăși toate așteptările dvs. S-ar putea să aveți nevoie și de ajutorul vecinilor, deoarece este o sarcină destul de dificilă.

6. Cum să economisiți bani cu încălzirea. Regulator de căldură la calorifer. Acesta este foarte util! Instalându-l, veți putea controla singuri nivelul de căldură din apartament.

7. Contorul individual. Acest dispozitiv nu este chiar atât de scump, dar fără el soluțiile enumerate anterior vor fi în zadar. Va fi cald în apartament, dar nu veți reuși să economisiți bani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sub paza Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, BULETINELE de vot pentru turul doi au ajuns la Botoșani

astăzi, 18:25
167

Atât buletinele de vot necesare pentru cel de-al doilea tur de scrutin la alegerile prezidențiale, cât şi procesele verbale de consemnare a rezultatelor votării, respectiv timbrele auto...

Botoșăneancă oprită în ultima clipă de la un gest cumplit

astăzi, 18:22
508

O femeie de 40 de ani, din Botoşani, a ajuns la Urgenţe după ce a încercat să îşi pună capăt zilelor. Norocul a făcut ca aceasta să fie găsită în timp util de către mama ...

CSM Botoșani: "Mergem la Cluj să ne calificăm!" Optimism după o tragere norocoasă!

astăzi, 18:15
82

CSM Botoșani a avut noroc la tragerea la sorți a optimilor de finală din Cupă României, și a evitat adversari precum Dinamo București sau HC Dobrogea SUD Constanța. Trupa lui Radu Roșu s...