Tribunalul București revine asupra deciziei în cazul Oprescu: Pedeapsă de 5 ani și 4 luni de închisoare!

Tribunalul București revine asupra deciziei în cazul Oprescu: Pedeapsă de 5 ani și 4 luni de închisoare!

Tribunalul București a revenit asupra deciziei dispuse in dosarul lui Sorin Oprescu, după ce luni seara instanța anunța că fostul primar a fost condamnat la 4 ani și 4 luni de închisoare. Calculul judecătorului a fost eronat, pedeapsa definitivă fiind de fapt de 5 ani și 4 luni de detenție.

Sorin Oprescu a fost trimis in judecata pentru mai multe infractiuni: spalare de bani, luare de mita, constituirea unui grup infractional organizat si abuz in serviciu.

Potrivit Ziare.com, judecatorul Iosefina Parvu de la Tribunalul Bucuresti a decis achitarea fostului edil pentru spalare de bani. Magistratul l-a gasit vinovat pe Oprescu pentru alte trei infractiuni si a decis condamnarea la 4 ani si 4 luni.

Pe fiecare infractiune in parte ea a decis:

Luare de mita - 4 ani de inchisoare:
Constituirea unui grup infractional organizat - 1 an de inchisoare;
Abuz in serviciu - 3 ani de inchisoare.

În informațiile apărute luni seara, judecatorul arăta modul prin care a contopit pedepsele.

"In baza articolului 39, alineatul 1, lit. b, Cod Penal, inculpatul executa pedeapsa de 4 ani inchisoare la care adauga sporul de 1/3 din totalul celorlalte pedepse de 1 an si 4 luni. (Aici ar putea fi greseala!)

In final, inculpatul executa pedeapsa de 4 ani si 4 luni inchisoare si 3 ani interdictia drepturilor prev. de art 66 alin 1 lit. a b k cod penal", este minuta Iosefinei Parvu.

Articolul 39, litera, alineatul 1, lit. b din Codul penal stabileste regula dupa care este calculata pedeapsa principala in caz de concurs de infractiuni: cand s-au stabilit numai pedepse cu inchisoare, se aplica pedeapsa cea mai grea, la care se adauga un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite.

Practic se calculeaza pedeapsa cea mai mare, de 4 ani pentru luare de mita, la care se adauga sporul de 1/3 din celelate condamnari: 4 luni de la constituirea unui grup infractional organizat si 1 an de la abuzul in serviciu.

In total, sentinta este de 5 ani si 4 luni, Tribunalul București revenind ulterior asupra deciziei de luni.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

5 cadre didactice dintr-o localitate din Botoșani s-au specializat în tehnici didactice moderne în Finlanda (Foto)

astăzi, 18:33
65

În perioada 17 – 23.03.2024, 5 cadre didactice de la Scoala Gimnaziala nr. 1 Unteni, judetul Botosani, au participat la cursuri de perfectionare organizate de Asociatia Edu2Grow in Finland...

Amenzi de zeci de mii de lei și 10 permise confiscate de polițiști la Botoșani!

astăzi, 17:56
36

 În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 4 acțiuni punctuale, în cadrul planului BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu jand...

„Un copac pentru viitorul nostru!”- activitate de promovare a împăduririi la școala din Albești! (Foto)

astăzi, 17:21
31

Protejarea mediului înconjurător a fost mereu una dintre grijile elevilor și cadrelor didactice de la Școala Gimnazială nr. 2 din Tudor Vladimirescu, comuna Albești. Având în ve...