Și-a pus mintea și a învins „sistemul”: instanța a decis că un român nu poate fi obligat să stea în carantină

Și-a pus mintea și a învins „sistemul”: instanța a decis că un român nu poate fi obligat să stea în carantină

Hotărâre istorica împotriva măsurilor Covid-19. Un bărbat din Baia Mare a scăpat de carantină înainte de a se termina termenul de 14 zile.

Judecătoria Baia Mare a decis joi punerea în libertate a unui bărbat introdus în carantină instituționalizată pe data de 13 iunie, care a reclamat în instanță DSP Maramureș și coordonatorii Centrului Județean de Coordonare și Conducere a intervenției în Maramureș.

Decizia în dosarul 5354/182/2020 de la Judecatoria Baia Mare poate fi atacată cu apel, însă bărbatul va fi scos din carantină.

„Dispune încetarea de îndată a măsurii carantinării instituţionalizate instituite împotriva reclamantului (...) şi, în consecinţă, punerea acestuia în stare de libertate. Fără cheltuieli de judecată. Executorie”, se arată în minuta instanţei.

Decizia judecătorilor din Baia Mare urmează să fie motivată zilele următoare. Aceasta poate folosi ca precedent în justiție pentru alte decizii ale instanțelor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
127

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
93

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
86

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...