Și-a pus mintea și a învins „sistemul”: instanța a decis că un român nu poate fi obligat să stea în carantină

Și-a pus mintea și a învins „sistemul”: instanța a decis că un român nu poate fi obligat să stea în carantină

Hotărâre istorica împotriva măsurilor Covid-19. Un bărbat din Baia Mare a scăpat de carantină înainte de a se termina termenul de 14 zile.

Judecătoria Baia Mare a decis joi punerea în libertate a unui bărbat introdus în carantină instituționalizată pe data de 13 iunie, care a reclamat în instanță DSP Maramureș și coordonatorii Centrului Județean de Coordonare și Conducere a intervenției în Maramureș.

Decizia în dosarul 5354/182/2020 de la Judecatoria Baia Mare poate fi atacată cu apel, însă bărbatul va fi scos din carantină.

„Dispune încetarea de îndată a măsurii carantinării instituţionalizate instituite împotriva reclamantului (...) şi, în consecinţă, punerea acestuia în stare de libertate. Fără cheltuieli de judecată. Executorie”, se arată în minuta instanţei.

Decizia judecătorilor din Baia Mare urmează să fie motivată zilele următoare. Aceasta poate folosi ca precedent în justiție pentru alte decizii ale instanțelor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Din august, polițiștii români vor fi dotați cu camere video ca Poliţia Metropolitană din Londra

astăzi, 09:36
75

Din luna august poliţiştii vor putea dovedi mai uşor comportamentele agresive sau inadecvate la adresa lor iar acest lucru pentru că România încearcă să facă tot mai mulți pași pe...

Deputatul PSD Costel Lupașcu: ,,Românii trebuie să fie protejați!’’

astăzi, 08:43
91

Comunicat:Românii au fost abandonați complet în fața pandemiei de către Președinte și Guvernul său. În loc de soluții concrete, dau vina pe toată lumea pentru creșterea...

Oamenii de afaceri cred că în jumătate de an industria ușoară de la Botoșani se va prăbuși cu 70%

astăzi, 08:10
412

Oamenii de afaceri de la Botoșani cred că efectele pandemiei în economia județului se vor vedea în aproximativ jumătate de an, iar activitatea economică a județului din zona industri...