Bilanț al DNA: În medie, sunt condamnați 20 de corupți pe lună

Bilanț al DNA: În medie, sunt condamnați 20 de corupți pe lună

Direcția Națională Anticorupție a sintetizat activitatea privind combaterea corupției, desfășurată în ultimele trei luni, exceptând-o pe cea în curs. În perioada iulie-septembrie a.c., în dosare de corupție instrumentate de DNA, au fost condamnați 59 inculpați, prin 23 hotărâri judecătorești definitive.

Între cei condamnați definitiv figurează persoane care, la data faptelor, aveau următoarele funcții: un președinte consiliu județean, un primar și un viceprimar de municipiu, un primar de comună, un președinte și director Cameră de Comerț și Industrie a Municipiului București, 5 directori generali direcții instituții de stat, un inspector general școlar județean.   

Pedepsele dispuse de judecători față de cei 65 inculpați variază între 10 ani închisoare și 1 an și 2 luni cu amânarea pedepsei.

Detalii se regăsesc pe pagina de Internet, la adresa www.pna.ro, secțiunea „Comunicate – hotărâri definitive de condamnare”.

Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea acestor decizii de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, DNA a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora, sub formă de comunicate de presă.

În acest fel, DNA răspunde cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare”, se arată într-o informare emisă de instituție.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Audi în valoare de peste 73.000 lei furat din Italia, oprit la Stânca!

astăzi, 12:25
29

În data de 28 martie 2023, în jurul orei 05.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare...

Singurul candidat înscris pentru postul de manager al Spitalului „Mavromati” a fost respins!

astăzi, 12:11
212

Pentru postul de manager al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani o singură persoană și-a depus dosarul de înscriere în concurs.În urma verificării dosar...

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
156

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...