Bilanț al DNA: În medie, sunt condamnați 20 de corupți pe lună

Bilanț al DNA: În medie, sunt condamnați 20 de corupți pe lună

Direcția Națională Anticorupție a sintetizat activitatea privind combaterea corupției, desfășurată în ultimele trei luni, exceptând-o pe cea în curs. În perioada iulie-septembrie a.c., în dosare de corupție instrumentate de DNA, au fost condamnați 59 inculpați, prin 23 hotărâri judecătorești definitive.

Între cei condamnați definitiv figurează persoane care, la data faptelor, aveau următoarele funcții: un președinte consiliu județean, un primar și un viceprimar de municipiu, un primar de comună, un președinte și director Cameră de Comerț și Industrie a Municipiului București, 5 directori generali direcții instituții de stat, un inspector general școlar județean.   

Pedepsele dispuse de judecători față de cei 65 inculpați variază între 10 ani închisoare și 1 an și 2 luni cu amânarea pedepsei.

Detalii se regăsesc pe pagina de Internet, la adresa www.pna.ro, secțiunea „Comunicate – hotărâri definitive de condamnare”.

Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea acestor decizii de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, DNA a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora, sub formă de comunicate de presă.

În acest fel, DNA răspunde cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare”, se arată într-o informare emisă de instituție.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tradițiile românilor: Astăzi, Rusaliile sau Pogorârea Duhului Sfânt, una dintre cele mai mari sărbători ale creştinilor

astăzi, 08:46
14

Ortodocşii sărbătoresc, duminică şi luni, Cincizecimea sau Pogorârea Sfântului Duh peste sfinţii apostoli, cunoscută în popor drept Duminica Mare sau Rusaliile. Cu această oc...

Loc de dat cu…EPIGRAMA (XCVI)

astăzi, 08:22
31

O rubrică realizată de profesor Georgică Manole, scriitor, epigramist:Partea a III-a a lucrării semnate de Elis Râpeanu se intitulează „Statutul literar al epigramei”. Autoa...

VERSURI DIN STRADĂ: Solitudine

Sâmbătă, 6 Iunie 2020
218

Lăsarea serii aduce din nou timpul în care trebuie să publicăm o poezie venită pe adresa de e-mail a redacției noastre. Ca de obicei, vă dorim lectură plăcută.SOLITUDINEde Silvi...