Bilanț al DNA: În medie, sunt condamnați 20 de corupți pe lună

Bilanț al DNA: În medie, sunt condamnați 20 de corupți pe lună

Direcția Națională Anticorupție a sintetizat activitatea privind combaterea corupției, desfășurată în ultimele trei luni, exceptând-o pe cea în curs. În perioada iulie-septembrie a.c., în dosare de corupție instrumentate de DNA, au fost condamnați 59 inculpați, prin 23 hotărâri judecătorești definitive.

Între cei condamnați definitiv figurează persoane care, la data faptelor, aveau următoarele funcții: un președinte consiliu județean, un primar și un viceprimar de municipiu, un primar de comună, un președinte și director Cameră de Comerț și Industrie a Municipiului București, 5 directori generali direcții instituții de stat, un inspector general școlar județean.   

Pedepsele dispuse de judecători față de cei 65 inculpați variază între 10 ani închisoare și 1 an și 2 luni cu amânarea pedepsei.

Detalii se regăsesc pe pagina de Internet, la adresa www.pna.ro, secțiunea „Comunicate – hotărâri definitive de condamnare”.

Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea acestor decizii de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, DNA a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora, sub formă de comunicate de presă.

În acest fel, DNA răspunde cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare”, se arată într-o informare emisă de instituție.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Direcţia Sanitar-Veterinară din Botoșani angajează medic și inginer

astăzi, 13:08
32

Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Botoşani organizează concurs de recrutare pentru ocuparea, pe perioadă nedeterminată, a funcţiilor contractuale de medic veterinar,...

Apicultorii încep să primească ajutorul de minimis promis de stat!

astăzi, 13:03
23

Ministerul Agriculturii a anunțat că a dispus alocarea sumelor necesare pentru ca apicultorii care au avut pierderi în acest an să primească un sprijin din partea statului.Într-un ...

Bucurie în Spitalul Municipal din Dorohoi: secția ATI a fost renovată și dotată, personalul se arată încrezător

astăzi, 12:38
65

Sâmbătă, personalul secției ATI a Spitalului Municipal Dorohoi, a sărbătorit finalizarea dotării și modernizării compartimentului unde, anual, peste 1000 de pacienți sunt vind...