Bărbat din Răchiţi obligat să achite despăgubiri consăteanului pe care l-a atacat cu bărdiţa

Un bărbat din Cişmea, comuna Răchiţi, a fost obligat să-i plătească unui consătean 23.000 de euro după ce a încercat să-l ucidă cu o bărdiţă. Sentinţa instanţei nu este însă definitivă.

Bărbat din Răchiţi obligat să achite despăgubiri consăteanului pe care l-a atacat cu bărdiţa

O tentativă de omor comisă în 2014 a ajuns la faza sentinţei de fond, judecători ai Tribunalului Botoşani condamnându-l pe Ioan C. la trei ani de închisoare cu suspendare, cu termen de supraveghere de patru ani.

Asta în condiţiile în care instanţa nu a luat în considerare cererea inculpatului de a schimba încadrarea juridică din tentativă de omor în vătămare corporală în formă consumată sau tentativă la vătămare corporală cu punerea vieţii în primejdie. Pe lângă condamnarea cu suspendare, Ioan C., de 56 de ani, s-a ales şi cu obligarea de a presta muncă în folosul comunităţii din Răchiţi plus plata a 15.000 de euro- daune materiale şi 8.000 de euro- daune morale. Sentinţa poate fi contestată- ori de procurori, ori de condamnat-, la Curtea de Apel Suceava.

Potrivit informaţiilor făcute publice de anchetatori, la începutul lunii octombrie a anului 2014, între Ioan C. şi A. J. a izbucnit un conflict. La un moment dat, condamnatul a pus mâna pe o bărdiţă cu care l-a lovit în cap pe adversarul său, provocându-i leziuni pentru vindecarea cărora a necesitat 7-8 zile îngrijiri medicale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
23

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
376

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
143

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...