Zeci de polițiști au răscolit, în această dimineață, locuinițele unor botoșăneni bănuniți de furt!

Polițiștii au pus în executare în această dimineaţă 12 mandate de percheziţie domiciliarădintre care 10 la locaţii situate pe raza judeţului Botoșani, iar alte două pe raza judeţului Ilfov.

Zeci de polițiști au răscolit, în această dimineață, locuinițele unor botoșăneni bănuniți de furt!
În această dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale – I.P.J.Botoşani, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, a desfăşurat 12 percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite de furt, pe raza judeţelor Botoşani şi Ilfov. Activităţile au beneficiat de suportul structurilor informativ-operative din cadrul I.G.P.R.
 
De aproximativ 6 luni, la nivelul Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani se află în documentare o grupare infracțională nestructurată, din datele şi probele administrate până în prezent rezultând presupunerea rezonabilă că membrii acesteia au săvârşit mai multe infracțiuni de furt din locuinţe situate pe raza judeţului Botoşani, folosind ca mod de operare pătrunderea prin efracţie.
 
În vederea documentării întregii activităţi infracţionale, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, au pus în executare în această dimineaţă 12 mandate de percheziţie domiciliară, dintre care 10 la locaţii situate pe raza judeţului Botoșani, iar alte două pe raza judeţului Ilfov.
 
Poliţiştii acţionează în vederea descoperirii obiectelor şi înscrisurilor ce pot constitui mijloace de probă în dosar, precum şi pentru identificarea persoanelor şi punerea în executare a mandatelor de aducere emise. Astfel, persoanele identificate vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoșani, în vederea audierii și dispunerii măsurilor procesuale ce se impun.
 
În activitatea desfăşurată sunt angrenaţi 55 polițiştie din cadrul I.P.J. Botoșani - Serviciul de Investigaţii Criminale, Serviciul Criminalistic, Poliţia municipiului Dorohoi, Secţiile de Poliţie Rurală nr. 1, 3 şi 7.  

De asemenea, printre cei 55 de poliţişti se regăsesc lucrători ai I.P.J. Ilfov şi Poliția oraşului Pantelimon. Activităţile acestora se desfăşoară cu sprijinul luptătorilor din cadrul structurilor de acțiuni peciale aparţinând I.P.J.Botoșani, D.G.P.M. Bucureşti și I.J.J. Botoșani.
 
"Facem precizarea că procedeul probatoriu al percheziţiei domiciliare are ca scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, persoanele suspectate de comiterea infracţiunilor beneficifiind de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală", informează un comunicat al IPJ Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
451

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
144

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
384

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...