Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în Buzău. Două persoane au fost găsite decedate în epavă
UPDATE!

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în Buzău. Două persoane au fost găsite decedate în epavă

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în județul Buzău, în zona Nehoiu, la locul accidentului fiind găsite două persoane decedate, a declarat Gabriel Cosma, purtătorul de cuvânt al Prefecturii.

Potrivit acestuia nu era aprobat niciun survol în zonă, din informațiile de la autoritățile aeronautice. El a mai spus că în zonă a plouat continuu, vremea fiind extrem de nefavorabilă încă din cursul nopții.

Autoritățile din Buzău au intrat în alertă după ce un localnic din Nehoiu a sunat la 112 și a anunțat că într-o zonă greu accesibilă a găsit bucăți dintr-un avion ce pare a fi de mici dimensiuni, transmite Mediafax.

Potrivit reprezentanților ISU Buzău, un localnic din Nehoiu a sunat, în jurul orei 15.30, la 112 și a anunțat că a văzut o aripă dintr-un avion ce pare de mici dimensiuni. Descoperirea a fost făcută într-o zonă greu accesibilă.

”A zis că a văzut o aripă, așa se pare, dintr-un avion, dar care nu este de mari dimensiuni. Nu a văzut vreo prăbușire. Forțele de ordine au plecat în zona respectivă pentru efectuarea recunoașterii și pentru intervenție în cazul în care este nevoie”, au declarat sursele citate. 

Spre locul indicat au plecat polițiști, pompieri, jandarmi și echipaje de la Ambulanță.

UPDATE: Pilotul avionului de mici dimensiuni prăbuşit este un cunoscut om de afaceri din Cluj. Mihai Covaciu este un dezvoltator imobiliar care a investit masiv în construcţia de apartamente în Braşov, Râşnov şi Cluj. Omul de afaceri este un pasionat al zborului si deţine brevet de mai bine de 5 ani. In afacerea lui, mobilitatea este foarte importantă, aşa că Mihai Covaciu şi-a cumpărat propriul avion, pe firmă, un Pegna 2008,  pentru mai multă mobilitate. Miercuri a plecat de pe aerodronul din Ghimbav cu un client căruia i-a vândut o casă la Râşnov, Liviu Bucăţică, un afacerist din Constanţa. Se pare că acesta din urmă a făcut o vizită la Râşnov pentru a vedea stadiul construcţiei iar acum trebuia să ajungă rapid înapoi la Constanţa. Mihai Covaciu s-a oferit să-l ducă la Constanţa şi au plecat împreună de pe aerodromul din Ghimbav. La câteva minute de la decolare acesta a dispărut de pe radar. La scurtă vreme a venit apelul la 112. Un bărbat a anunţat tragedia. Pilotul şi copilotul au murit pe loc.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
88

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
54

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
54

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...