MIG prăbușit în timpul unei demonstrații aviatice, în România! FOTO

MIG prăbușit în timpul unei demonstrații aviatice, în România! FOTO

Un avion de vânătoare MIG 21 s-a prăbușit, sâmbătă, la baza aeriana Borcea, în timpul unui eveniment aviatic. Aeronava a explodat în momentul impactului cu solul. Potrivit unor informații, la locul producerii accidentului erau câteva mii de oameni care participau la o demonstrație, cu ocazia Ziua Porților Deschise. MIG-ul s-a prăbușit pe un câmp din apropierea bazei, potrivit Digi24.

Accidentul a fost confirmat și de Ghiveci Bianca, purtător de cuvânt Poliția Călărași, care a declarat, pentru Mediafax, că mai multe echipaje au fost trimise în zonă. 

UPDATE Aeronava a explodat în momentul impactului cu solul. Reprezentanții Serviciului de Ambulanță anunță că pilotul a decedat. 

Ministerul Apărării anunță oficial că Florin Rotaru, pilotul aeronavei MiG 21 LanceR prăbușită sâmbătă, și-a pierdut viața. Acesta avea 36 de ani. "Locotenent-comandorul Florin Rotaru, pilotul aeronavei MiG 21 LanceR, și-a pierdut viața. Ofițerul era în vârstă de 36 de ani și îndeplinea funcția de pilot-șef în cadrul Escadrilei 861 Aviație Luptă, Baza 86 Aeriană Fetești. Aeronava pilotată de locotenent-comandorul Florin Rotaru s-a prăbușit sâmbătă, 7 iulie, în jurul orei 13.30, după un zbor executat în cadrul unui miting aerian organizat pe aerodromul militar Borcea. Conducerea Ministerului Apărării Naționale transmite condoleanțe și este alături de familia îndoliată", se arată în comunicatul transmis de MApN.

Raed Arafat anunță că a fost trimis la fața locului un elicopter SMURD în sprijin. De asemenea, sunt plecate forţe - pompieri, terestre. ”Aşteptăm să vedem informaţiile”, spune secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, potrivit Agerpres.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
324

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
103

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
310

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...