Incendiul din Ripiceni, stins după 39 de ore. Aproape o sută de pompieri angrenați și pagube de 700.000 de lei

Incendiul din Ripiceni, stins după 39 de ore. Aproape o sută de pompieri angrenați și pagube de 700.000 de lei

Nu mai puțin de 96 pompieri au acționat, mai bine de 39 ore, pentru stingerea și înlăturarea efectelor unui incendiu declanșat, sâmbătă dimineață, la un depozit de furaje de pe raza comunei Ripiceni, informează luni Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) din Botoșani.

Alarma s-a dat puțin înainte de ora 8.00. Inițial, spre locul indicat s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Ștefănești, precum și voluntarii din comună cu trei autospeciale cu apă și spumă. La fața locului s-a constatat că ardea o cantitate foarte mare de furaje, circa 10.000 baloți de lucernă.

„Având în vedere amploarea evenimentului s-a dispus suplimentarea forțelor și mijloacelor de intervenție cu pompieri militari din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești și Detașamentului de Pompieri Botoșani, dar și de la Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență Manoleasa și  Ștefănești. De asemenea, Primăriile Ripiceni, Manoleasa Ștefănești și Mihălășeni au pus la dispoziția forțelor de intervenție câte un buldoexcavator. În total, s-a intervenit cu 13 autospeciale din care șase cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare grea, o ambulanță SMURD, cinci mijloace auto pentru transport materiale și personal, patru  motopompe, patru buldoxcavatoare și trei utilaje de la operatori economici”, a explicat Dorina Lupu, purtător de cuvânt al IJSU Botoșani.

Misiunea pompierilor a fost una de durată, deoarece trebuia verificat fiecare metru pătrat pentru a elimina riscul de reaprindere.

Valoarea pagubelor a fost estimată la circa 700.000 lei. Pompierii au salvat două utilaje parcate în apropierea depozitului de furaje.

„Cauza probabilă a incendiului o constituie autoaprinderea baloților de furaje  depozitați în stare de umezeală, fără aerisire”, a mai precizat Lupu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mesaj devastator pentru politicieni de la copilul unor români care muncesc în Italia: ”I-au înstrăinat pe părinții mei!” / ”Noi o să fim puterea țării!”

astăzi, 11:25
61

La doar 15 ani, Denis, un adolescent de origine română născut și crescut în Italia, a devenit subiectul unei dezbateri intense după ce a postat pe rețelele de socializare un mesaj pat...

S-au oprit sau nu căutările lui Ayan pe timpul nopții? Mărturisirea unui localnic: ”Aici pot confirma!” (Foto)

astăzi, 10:34
952

Din fericire, copilul a fost găsit luni de către polițiști. Micuțul era nevătămat, fiind predat imediat medicilor pentru a fi evaluat medical.Dispărut de duminică, în jurul orei 15....

Percheziții, în această dimineață, la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani! (Foto)

astăzi, 10:10
1277

Anchetatorii DGA au descins în această dimineață la Spitalul Județean de Urgență Mavromati Botoșani, fiind vizate persoane din conducerea unității medicale.Pentru moment, a fost sig...