Echipele de Apărare Chimică, Radiologică, Biologică și Nucleară, solicitate de urgență la Botoșani. Update: Ro-Alert a emis avertizare de incident TOXIC!

Echipele de Apărare Chimică, Radiologică, Biologică și Nucleară, solicitate de urgență la Botoșani. Update: Ro-Alert a emis avertizare de incident TOXIC!

Locatarii mai multor imobile de pe strada Pușkin, din municipiul Botoșani, au sunat, în această după amiază, la 112 pentru a reclama faptul că din băile caselor lor vine un miros puternic şi înţepător, nedefinit, pe care nu îl recunosc.

La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de pompieri, ulterior fiind anunţate Ambulanţa, Poliţia şi Jandarmeria. 

Casele au fost evacuate de urgenţă, iar strada izolată complet de echipaje de către jandarmi, care nu permit accesul nimănui în zonă.

Nimeni nu ştie exact motivul pentru aceste măsuri, însă pompierii au solicitat echipajul CRBN (Apărare Chimică, Radiologiă, Biologică și Nucelară) de la Suceava, care a şi pornit spre locul indicat.

Cadrele medicale de la Urgenţe au fost notificate de cei de la faţa locului să se pregătească să primească eventuale victime de intoxicaţie, însă până în prezent nu s-au înregistrat cazuri de acest fel.

Revenim cu detalii.

UPDATE: Serviciul Ro-Alert a emis avertizare de urgență, la ora 18:24.

Prefectul județului, Alexandru Colbu, și șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgențe, colonelul Cristian Amarandei, au ajuns la fața locului.

UPDATE: Surse din ancheta demarată susțin că ar fi vorba despre un volum de hidrocarburi emanate de rețeaua de canalizare. Este posibil ca, pe timpul nopții, locatarilor să li se solicite să doarmă la cunoștințe domiciliate în afara zonei de carantină.

Update: Două locuințe au fost deja evacuate, urmând a fi controlate și evacuate alte zece.

 O emanație puternică de gaz metan s-a detectat în două locuințe, cu grade diferite de concentrație. Urmează să stabilim sursa de proveniență”, a declarat colonelul Petru Pălimaru, șeful Centrului Operațional al Inspectoratului pentru Situații de Urgență din Botoșani. 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VERSURI DIN STRADĂ: Splendoarea Naturii

astăzi, 21:09
81

La orele serii publicăm astăzi o nouă poezie primită pe adresa de e-mail a redacției noastre. Vă dorim lectură plăcută. SPLENDOAREA NATURIIde Bulgariu FănicăAcum, c&aci...

Acțiuni ale polițiștilor. Peste 150 de botoșăneni verificați, în ultimele 24 de ore, zeci de sancțiuni aplicate

astăzi, 20:29
287

În ultimele 24 de ore, polițiștii au organizat trei acțiuni punctuale pentru prevenirea oricăror fapte de natura a tulbura ordinea și liniștea publică și pentru verificarea respectării ...

Botoșăneni amendați și băgați în carantină

astăzi, 20:26
184

Două persoane din Botoșani au fost sancționate pentru că nu au respectat măsura izolării la domiciliu.Este vorba despre un bărbat de 49 de ani, din orașul Bucecea și unul de 20 de ani di...