Echipele de Apărare Chimică, Radiologică, Biologică și Nucleară, solicitate de urgență la Botoșani. Update: Ro-Alert a emis avertizare de incident TOXIC!

Echipele de Apărare Chimică, Radiologică, Biologică și Nucleară, solicitate de urgență la Botoșani. Update: Ro-Alert a emis avertizare de incident TOXIC!

Locatarii mai multor imobile de pe strada Pușkin, din municipiul Botoșani, au sunat, în această după amiază, la 112 pentru a reclama faptul că din băile caselor lor vine un miros puternic şi înţepător, nedefinit, pe care nu îl recunosc.

La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de pompieri, ulterior fiind anunţate Ambulanţa, Poliţia şi Jandarmeria. 

Casele au fost evacuate de urgenţă, iar strada izolată complet de echipaje de către jandarmi, care nu permit accesul nimănui în zonă.

Nimeni nu ştie exact motivul pentru aceste măsuri, însă pompierii au solicitat echipajul CRBN (Apărare Chimică, Radiologiă, Biologică și Nucelară) de la Suceava, care a şi pornit spre locul indicat.

Cadrele medicale de la Urgenţe au fost notificate de cei de la faţa locului să se pregătească să primească eventuale victime de intoxicaţie, însă până în prezent nu s-au înregistrat cazuri de acest fel.

Revenim cu detalii.

UPDATE: Serviciul Ro-Alert a emis avertizare de urgență, la ora 18:24.

Prefectul județului, Alexandru Colbu, și șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgențe, colonelul Cristian Amarandei, au ajuns la fața locului.

UPDATE: Surse din ancheta demarată susțin că ar fi vorba despre un volum de hidrocarburi emanate de rețeaua de canalizare. Este posibil ca, pe timpul nopții, locatarilor să li se solicite să doarmă la cunoștințe domiciliate în afara zonei de carantină.

Update: Două locuințe au fost deja evacuate, urmând a fi controlate și evacuate alte zece.

 O emanație puternică de gaz metan s-a detectat în două locuințe, cu grade diferite de concentrație. Urmează să stabilim sursa de proveniență”, a declarat colonelul Petru Pălimaru, șeful Centrului Operațional al Inspectoratului pentru Situații de Urgență din Botoșani. 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VERSURI DIN STRADĂ: Liniște

astăzi, 21:05
79

La fel ca în fiecare zi, vă invităm să parcurgeți o poezie primită pe adresa de e-mail a redacției, de data asta de la Oana Lazăr. Lectură plăcută! LINIȘTEde Oana Laz...

În urmă cu puțin timp: Un grav accident rutier s-a produs în Dorohoi. Copaci retezați de mașină, pasager transportat la Urgențe

astăzi, 21:02
1403

Luni seară, pompierii din Dorohoi au fost solicitați să intervină pentru înlăturare pericolului de incendiu, intervenit în urma unui accid...

FOTO: Locuință devastată de un incendiu, în această după-amiază

astăzi, 20:56
573

Luni după-amiază, pompierii dorohoieni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o casă de pe rază localității Deal...