Dezastru în județ, după ploile din ultimele două zile! FOTO

Dezastru în județ, după ploile din ultimele două zile! FOTO

Precipitaţiile abundente creează în continuare probleme, iar meteorologii au prelungit până sâmbătă seara avertizarea meteo de tip COD PORTOCALIU. Pompierii au acţionat în mai multe localităţi, unde zeci de gospodării au fost inundate.

La Drislea, comuna Truşeşti, în jur de 40 de gospodării au fost inundate, pompierii şi voluntarii acţionând pentru evaluarea apei. Tot militarii şi voluntarii au intervenit şi în comunele Dângeni şi Ungureni.

Fenomenele meteorologice cu potenţial periculos se vor manifesta în judeţul Botoşani, dar şi în alte judeţe din nordul, nord-estul şi centrul ţării până sâmbătă noapte, la ora 23:00.

Administraţia Naţională de Meteorologie a prelungit valabilitatea avertizărilor anterioare de tip COD PORTOCALIU, astfel că pentru judeţ sunt prognozate ploi abundente. Local în Moldova, precum și în zona Carpaților Orientali și Meridionali temporar va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 50 l/mp și izolat 60…70 l/mp. Manifestări ale instabilității atmosferice vor fi și în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse și pentru intervale mai scurte de timp.

Codului portocaliu meteo i se adaugă şi cel hidro, lansat vineri de Institutul pentru Hidrologie şi Gospodărirea Apelor şi care vizează cursurile Jijiei şi Prutului aferente judeţului Botoşani.

Pompierii, în sprijinul populației!

Ploile şi vântul puternic ce s-au manifestat de joi după-amiază până vineri dimineaţă au afectat 17 unităţi administrativ- teritoriale, cu 23 de localităţi, printre care municipiile Botoşani şi Dorohoi şi comunele Suliţa, Roma, Băluşeni, Mihai Eminescu, Copălău, Cândeşti, Todireni, Răchiţi, Pomârla, Prăjeni, Ştiubieni, Vorona, Vârfu Câmpului, Mihăileni.

Un localnic din Mihai Eminescu a fost evacuat din casă şi cazat la rude, iar angajaţii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă au salvat şase persoane, printre care un copil blocat într-un autoturism inundat, pe Calea Naţională, două persoane imobilizate la pat şi o persoană blocată într-o maşină.

Pe de altă parte, trei obiective din municipiul Botoşani au fost inundate, fiind vorba de sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă, sucursala BRD şi clădirea Vegastel. Acestora li se adaugă 22 de case inundate, cele mai multe, nouă la număr, fiind în municipiul Botoşani.











 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
152

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
112

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00
175

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...