Dezastru în județ, după ploile din ultimele două zile! FOTO

Dezastru în județ, după ploile din ultimele două zile! FOTO

Precipitaţiile abundente creează în continuare probleme, iar meteorologii au prelungit până sâmbătă seara avertizarea meteo de tip COD PORTOCALIU. Pompierii au acţionat în mai multe localităţi, unde zeci de gospodării au fost inundate.

La Drislea, comuna Truşeşti, în jur de 40 de gospodării au fost inundate, pompierii şi voluntarii acţionând pentru evaluarea apei. Tot militarii şi voluntarii au intervenit şi în comunele Dângeni şi Ungureni.

Fenomenele meteorologice cu potenţial periculos se vor manifesta în judeţul Botoşani, dar şi în alte judeţe din nordul, nord-estul şi centrul ţării până sâmbătă noapte, la ora 23:00.

Administraţia Naţională de Meteorologie a prelungit valabilitatea avertizărilor anterioare de tip COD PORTOCALIU, astfel că pentru judeţ sunt prognozate ploi abundente. Local în Moldova, precum și în zona Carpaților Orientali și Meridionali temporar va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 50 l/mp și izolat 60…70 l/mp. Manifestări ale instabilității atmosferice vor fi și în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse și pentru intervale mai scurte de timp.

Codului portocaliu meteo i se adaugă şi cel hidro, lansat vineri de Institutul pentru Hidrologie şi Gospodărirea Apelor şi care vizează cursurile Jijiei şi Prutului aferente judeţului Botoşani.

Pompierii, în sprijinul populației!

Ploile şi vântul puternic ce s-au manifestat de joi după-amiază până vineri dimineaţă au afectat 17 unităţi administrativ- teritoriale, cu 23 de localităţi, printre care municipiile Botoşani şi Dorohoi şi comunele Suliţa, Roma, Băluşeni, Mihai Eminescu, Copălău, Cândeşti, Todireni, Răchiţi, Pomârla, Prăjeni, Ştiubieni, Vorona, Vârfu Câmpului, Mihăileni.

Un localnic din Mihai Eminescu a fost evacuat din casă şi cazat la rude, iar angajaţii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă au salvat şase persoane, printre care un copil blocat într-un autoturism inundat, pe Calea Naţională, două persoane imobilizate la pat şi o persoană blocată într-o maşină.

Pe de altă parte, trei obiective din municipiul Botoşani au fost inundate, fiind vorba de sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă, sucursala BRD şi clădirea Vegastel. Acestora li se adaugă 22 de case inundate, cele mai multe, nouă la număr, fiind în municipiul Botoşani. 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La Psihiatrie, după ce a băut o sticlă cu clor!

astăzi, 08:58
43

Un bărbat a ajuns la spital după ce a spus că a băut un litru jumatate de suc amestecat cu clor. Incidentul a avut loc sâmbătă, în Dorohoi, unde tânărul de 30 de ani, a avut u...

Trei botoşăneni au ajuns la Urgenţe după ce au fost atacaţi de animalele din curtea casei!

astăzi, 08:28
103

Trei botoşăneni au ajuns la Urgenţe cu răni grave după ce au fostatacaţi de propriile animale, din bătătură.Doi dintre aceştia,de 43 şi 56 de ani, au ajuns la spital din cauza porcilor...

A ajuns la spital după ce și-a înghițit proteza!

astăzi, 08:19
167

Un bărbat din Botoșani a ajuns speriat la spital după ce și-a înghițit o proteză. Incidentul a avut loc duminică, în timp ce bărbatul de 54 de ani servea masa.La un moment dat ...