13 incendii în ultima săptămână, în județul Botoșani. Peste 100 de pompieri au intervenit pentru lichidarea acestora

13 incendii în ultima săptămână, în județul Botoșani. Peste 100 de pompieri au intervenit pentru lichidarea acestora

Săptămâna trecută, pompierii botoşăneni au avut 134 de misiuni de protecţie a vieţii, mediului şi valorilor materiale, ceea ce înseamnă, în medie, 19 intervenții pe zi.

Astfel, s-a acționat pentru: stingerea a 13 incendii ( trei de vegetație uscată), acordarea primului ajutor calificat pentru un număr de 105 persoane, asigurarea măsurilor de prevenire pe timpul desfășurării unei activități cu public numeros, dar și pe timpul aterizării/decolării elicopterului SMURD, precum și în alte situații de urgență (deblocare uși, transport persoane supraponderale, degajare elemente de construcție sau arbori, etc.). 

Totodată, s-au desfășurat patru activităţi de recunoaştere în teren și acțiuni de educare preventivă în domeniul situațiilor de urgență.

Pe timpul intervenţiilor au fost salvate/asistate/evacuate preventiv 105 persoane și protejate bunuri materiale în valoare de cca. 1.500.000 lei.

Ca urmare a producerii situațiilor de urgență s-au înregistrat pagube materiale în valoare de cca. 100.000 lei.

Cele 13 incendii s-au produs pe raza localităţilor Prisăcani (orașul Flămânzi), Miorcani (comuna Rădăuți Prut), Cucuteni (comuna Durnești), Ripiceni, Rădeni (comuna Frumușica), Poiana (comuna Brăești), Liveni (comuna Manoleasa), Vorniceni, Botoșani, Cătămărăști Deal (comuna Mihai Eminescu), Siliștea (comuna Stăuceni), Vânători (comuna Gorbănești) și Todireni.

Cauzele probabile care au generat evenimentele cu foc au fost: foc deschis în spații deschise, coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile sau necurățat de funingine, foc deschis în spații închise, scăpări de gaze combustibile, folosirea intenționată a sursei de aprindere, scurtcircuit electric, amplasarea necorespunzătoare a materialelor combustibile față de sistemul de încălzire și mijloc de încălzire nesupravegheat.

Pentru stingerea celor 13 incendii au intervenit 109 pompieri militari și voluntari. În urma celor trei incendii de vegetație uscată nu s-au înregistrat pagube materile. A ars doar vegetația uscată de pe cca. 18 ha.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

România numără: bilanțul negru al Covid a ajuns la 114 decese

astăzi, 21:05
258

Alte decese de coronavirus au fost confirmate în România, joi seară. Bilanțul tragic a ajuns la 114.Informarea transmisă de Grupul de Comunicare Strategică:Deces 108Bărbat...

De luni, UPU și Maternitatea vor avea tuneluri de decontaminare, donate de către un antreprenor botoșănean

astăzi, 20:34
786

Antreprenorul botoșănean Mihaela Stoiciuc, managerul Micha Kids, a achiziționat și a donat două tuneluri de decontaminare Maternității și Unității de Primiri Urgențe ale Spitalului Județea...

Iohannis a cerut Guvernului să acorde bonus de 500 de euro lunar fiecărui cadru medical care lucrează în spitalele COVID

astăzi, 20:19
125

Președintele Klaus Iohannis a cerut Guvernului să identifice bani pentru a fi stimulați medicii care lucrează în linia întâi cu virusul. ”Un bonus de 500 de euro ar fi onor...