Viața cu Covid-19: MEC vrea reducerea numărului de ore pentru clasa pregătitoare, clasa a V-a și clasa a IX-a

Viața cu Covid-19: MEC vrea reducerea numărului de ore pentru clasa pregătitoare, clasa a V-a și clasa a IX-a

Elevii ar putea avea mai puține ore din această toamnă. Un proiect de Ordonanță de Urgența (OUG) lansat de Ministerul Educației și Cercetarii (MEC) prevede ca din anul școlar 2020-2021 numărul de ore de școală din planurile-cadru se aprobă prin ordin al ministrului educației și se aplică pentru clasa pregătitoare, clasa a V-a si clasa a IX-a.

Proiectul de OUG ar putea modifica numărul de ore alocat fiecărei materii în parte, pentru clasele de început de ciclu, conform G4Media.  

Proiectul introduce noi reguli pentru școala în timp de pandemie. În ceea ce privește modificarea planurilor-cadru, proiectul de OUG prevede ca schimbările încep acum, în anul scolar 2020-2021, și se vor "finaliza pentru toate clasele până la începerea anului școlar 2025 - 2026."

"Numărul de ore alocat disciplinelor de studiu/modulelor de pregătire stabilit prin planurile-cadru, se aproba prin ordin al ministrului educației și cercetării și se aplică pentru clasele de început de ciclu, respectiv clasa pregătitoare, clasa a V-a și clasa a IX-a, începând din anul școlar 2020-2021.

Aplicarea prevederilor se va finaliza pentru toate clasele până la începerea anului școlar 2025 - 2026", prevede proiectul.

Numărul de ore pentru elevi ar trebui să se modifice astfel:

- în medie 20 de ore pe săptămână la învăţământul primar (4 ore/zi),

- în medie 25 de ore pe săptămână la învăţământul gimnazial (5 ore/zi)

- în medie 30 de ore pe săptămână la învăţământul liceal (6 ore/zi).

Sursa: G4Media.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Fără taxă de internare la „Mavromati”? Ce spune noul manager al spitalului! (video)

astăzi, 13:32
60

La aproape o săptămână de la ocuparea funcției de manager interimar, economist Corneliu Mihai a participat la o conferință cu presa locală. În cadrul conferinței, managerul unită...

MasterClass de Bune Maniere și Etichetă Socială cu Artech Wine și Virgil Mănescu

astăzi, 13:22
40

Într-o lume în care interacțiunile sociale și profesionale sunt tot mai importante, dezvoltarea abilităților de comunicare și comportament adecvat devine crucială pentru succesul per...

Audi în valoare de peste 73.000 lei furat din Italia, oprit la Stânca!

astăzi, 12:25
51

În data de 28 martie 2023, în jurul orei 05.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare...