Sesiune de comunicări privind evoluția scrisului și a cărții, organizată de Biblioteca Județeană Botoșani

Sesiune de comunicări privind evoluția scrisului și a cărții, organizată de Biblioteca Județeană Botoșani

Sâmbătă, 14 septembrie 2019, începând cu ora 10,00, Secţia Împrumut Carte pentru Copii a Bibliotecii Judeţene „Mihai Eminescu” Botoşani organizează o serie de manifestări dedicate Zilelor Europene ale Patrimoniului, ediţia a XXVII-a.

Tema acestui an pentru organizarea și desfășurarea evenimentelor ediţiei Zilelor Europene ale Patrimoniului este „Biblioteca, arhiva, trezorieri de patrimoniu cultural”, prin care să se reflecte semnificațiile anului 2019 pentru România, în contextul cultural European. 

Scopul evenimentelor Zilelor Europene ale Patrimoniului este de a sensibiliza cetăţenii privind cunoaşterea şi respectarea patrimoniului lor cultural, iar în cadrul temei din acest an, de a evidenţia rolul păstrării valorilor culturale tradiţionale ce contribuie semnificativ la cultura europeană.

În acest context, va avea loc vernisajul expoziţiei de carte rară din colecţii private botoşănene şi prezentarea unui exponat documentar dedicat evoluţiei scrisului şi cărţii. Acest moment deosebit de important va fi marcat prin realizarea şi editarea unui plic ocazional, a unor cărţi poştale, precum şi a unei ştampile ocazionale. Toate aceste materiale vor fi înmânate expozanţilor, alături de o diplomă specială.

Sesiunea de comunicări va fi susţinută de către directorul Direcţiei de Cultură Botoşani Dănuţ Huţu, de istoricul Gheorghe Median, colecţionarul Constantin Adam şi colecţionarul Nicolae Iosub.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
129

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
93

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
265

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...