Scenariu schimbat la o școală din județ

Scenariu schimbat la o școală din județ

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IȘJ) din Botoșani a anunțat că, începând de miercuri, 30 septembrie a.c., activitatea didactică din cadrul Școlii Gimnaziale „Nicolae Iorga” din Dersca se va derula după scenariul „galben”.

Schimbarea survine în contextul în care incidența locală de infectare cu noul coronavirus a crescut la 9,32 per mia de locuitori.

Potrivit datelor centralizate de IȘJ, în prezent, 105 unități de învățământ aplică scenariul 1, cu participarea față în față a tuturor elevilor, 26 unități sunt pe scenariul 2, care presupune participarea față în față prin rotație a elevilor care au depășit ciclul primar. Nicio unitate de învățământ din Botoșani nu a trecut încă pe scenariul „roșu”, care înseamnă derularea întregii activități didactice online.

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către Direcția de Sănătate Publică Botoșani, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Reamintim că, potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Persoanele aflate în izolare pot solicita online urna mobilă pentru a vota pe 6 decembrie

astăzi, 19:02
48

În prezent, aproape 130.000 de români sunt fie internați în spital, fie sunt obligați să rămână la domiciliu timp de două săptămâni. Așa că mersul la urne, &ici...

Botoșăneanul salvamar pe Mediterana şi visul său: să deschidă prima librărie din satul natal

astăzi, 18:44
72

Remus Ursache, un tânăr botoşănean de la ţară, s-a întors în satul natal şi a deschis o tipografie şi o librărie după ce a petrecut şapte ani ca salvamar pe ţărmurile Med...

O familie din Botoșani, racordată la curent după 21 de ani, datorită unui ONG

astăzi, 18:29
104

S-a făcut lumină în sufletele și în casa a trei frățiori din județul Botoșani, care au trăit până acum în întuneric, în căminul părintesc. Locuința le-a...