"Împreună pentru pace", la Școala "Ion Bojoi" din Flămînzi

"Împreună pentru pace", la Școala "Ion Bojoi" din Flămînzi

La Şcoala Gimnazială "Ion Bojoi" din Flămînzi s-a desfăşurat, în această lună, în cadrul celei de-a XVIII-a ediţii a Săptămânii Educaţiei Globale (Global Education Week GEW), un program facilitat de Centrul Nord-Sud al Consiliului Europei care a cuprins mai multe activităţi de promovare a ideii de pace, nonviolenţă şi toleranţă.

S-a urmarit antrenarea elevilor din clasele primare şi gimnaziale, părinţi şi cadre didactice precum și diverse asociații. Săptămâna Educaţiei Globale a debutat cu activitatea educativă “Pacea - în diverse culturi ale lumii unde elevii s-au familiarizat cu diverse semne și semnificații ale simbolurilor păcii,  au creat compuneri, au realizat panouri cu desene, au scris citate-maxime despre pace.

În cadrul activităţii ,,Poeme pentru pace, elevii au recitat poezii despre pace, iar opiniile elevilor s-au evidenţiat în cadrul activităţii "Război și pace…", dezbatere privind pacea în context istoric. 
           
Alte activități desfășurate în aceasă  perioadă, cum ar fi "Vis de pace", Pace și nonviolență , ,"Pilonii păcii", ,"Interzicerea armelor nucleare-esențială pentru pace", "Toleranța face prieteni" , ,,"Să spunem NU violenței" au promovat respectul, libertatea, drepturile, pacea, egalitatea, solidaritatea, prin formarea și externalizarea unor atitudini de autorespect, respect pentru ceilalţi, interes pentru probleme globale, abordare critică, implicare și acţiune constructivă, responsabilitate socială, intenționînd, ca elevii și copii noștri să trăiască intr-o  lume mai bună.

"Scopul major al acestor activități a fost stimularea și conștientizarea comportamentului participativ al elevilor, cadrelor didactice și părinților, precum și capacitatea membrilor comunității locale de a se angaja în activități de prevenire și combatere a violenței în școli", a susținut unul dintre profesorii care a coordonat această activitate.



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
574

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
122

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
77

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...