O instituție de învățământ cu tradiție în Botoșani își schimbă denumirea!

Managerul unității de învățământ: "Pînă în prezent nici o instituție publică din județ nu a încercat să își atribuie numele marelui compozitor".

O instituție de învățământ cu tradiție în Botoșani își schimbă denumirea!

O adresă către Consiliul Județean Botoșani a managerului Școlii Populare de Arte și Meserii, Liviu Andronic, adresă datând de la începutul lunii februarie 2018, solicită schimbarea denumirii instituției prin atribuirea denumirii "George Enescu". 

"Menționez faptul că această propunere a fost validată prin vot în Adunarea Generală a personalului instituției noastre în data de 18 ianuarie 2018, iar în sprijinul acestei denumiri au fost aduse următoarele argumente: George Enescu a fost compozitor, violonist, pedagog, compozitor și dirijor, fiind considerat cel mai mare muzician român. Deși este născut la Liveni, județul Botoșani, până în prezent nici o instituție publică din județ nu a încercat să își atribuie numele marelui compozitor", scrie Liviu Andronic adresa către Consiliul Județean Botoșani.

În consecință, președintele CJ a inițiat un proiect de hotărâre în acest sens, pe care l-a înaintat consilierilor. Școala Populară de Arte și Meserii funcționează în subordinea Consiliului Județean Botoșani și desfășoară activitate pe baza planului de învățământ, a planului anual de școlarizare, a programelor analitice precum și pe baza unor proiecte culturale complementare procesului de învățământ.

Același proiect este adresat și Consiliului Local al Municipiului Botoșani, astfel că un nou proiect de hotărâre urmează să fie adus în dezbatere în ședința ordinară de la sfârșitul acestei luni, având drept scop avizarea schimbării denumirii Școlii Populare de Arte și Meserii Botoșani în Școala Populară de Arte "George Enescu" Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Ierarh Teotim, Episcopul Tomisului; Sfântul Cuvios Teodor Trihina

astăzi, 08:14
3

Sfântul Teotim a trăit pe vremea împăratului Teodosie cel Mare (378-395) în Sciţia Mică sau Dobrogea de astăzi şi era Episcop al Tomisului. El se bucura de atâta cinste &...

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
1315

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
348

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...