Liceeni din Botoșani au devenit Moși pentru semeni

Liceeni din Botoșani au devenit Moși pentru semeni

Toți așteptăm, odată în an, luna decembrie, luna sărbătorilor de iarnă, încă de când suntem copii. Se spune ca Moș Crăciun are o inimă mare cu care are grijă de toți copiii, ba chiar și de cei vârstnici. Dar v-ați imaginat vreodată că o inimă mare ca a Moșului poate fi alcătuită din mai multe inimi de adolescenți? Așa s-a întâmplat zilele acestea cu inimoșii adolescenți ai claselor a X-a B și a X-a F de la Colegiul Național "A.T. Laurian" care s-au gândit, sub pretextul colindelor, să ofere mici daruri persoanelor din blocul în care stă diriginta lor, bloc cu locuitori din toate generațiile, printre care și un caz mai deosebit de sănătate. 

”Toți am fost surprinși, la intrarea în bloc, de aranjamentele cu globulețe și ghirlande pe casa scării, dar mai ales de bucuria de a ne oferi un dar din partea lor. Bineînteles că nu au lipsit frumoase colinde de sărbători, cântate în cor, împreuna cu doamna dirigintă Elena Alecsa, profesorul dr. Coca Dorica și multă, multă emoție”, au povestit tinerii. 

”Dragi adolescenți,vă mulțumim pentru minunatul gest și vă dorim ca anul ce vine să vă ofere succes la învățătura, sănătate și împlinirea tuturor viselor și dorințelor voastre! Nu vom uita generosul și frumosul vostru gest!”, a fost replica celor bucurați de momentele pregătite de laurieni.

Și cum cadourile aranjate de liceeni au fost multe, vizita s-a încheiat la un centru de îngrijire a persoanelor vulnerabile, unde beneficiarii le-au ascultat cântările cu lacrimi în ochi.

Și elevi din mai toate clasele de la Liceul Tehnologic ”Elie Radu” i-au luat locul Moșului și, ajutați de dascălii din cancelarie, au pregătit câteva cutii cu dulciuri și fructe pe care le-au oferit copiilor și tinerilor din Complexul de case de tip familial ”Sfântul Mina”.

”În seara sfântă de Crăciun”, ”Legănelul lui Iisus”, ”La Poartă la Ștefan Vodă”, ”Bună vremi, bună sara!” sunt colindele pregătite de elevii din Elie Radu, alături de profesoarele Roxana Vieru și Raluca Cucoșăl. Nu mică le-a fost mirarea, însă, la final, când copiii de la Sfântul Mina le-au dat o replică darnicilor lor musafiri, demonstrându-le că și aici se știu și se cântă colinde.

(Irina Siminiceanu) 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat din județ trimis la Iași, după ce și-a prins piciorul la motosapă

astăzi, 15:36
489

Un bărbat de 60 de ani, din comuna Călărași, județul Botoșani, a fost trimis la Iași, după ce a fost victima unui accident.Acesta și-a prins piciorul la motosapă, iar un echipaj de pompi...

Cinci noi decese în urma epidemiei. România a ajuns la 162 de decese în urma Covid -19

astăzi, 15:26
565

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că numărul deceselor în urma epidemiei Covid – 19 a ajuns în România la 162, două din cele cinci decese fiind înregistrate ...

Klaus Iohannis: Starea de urgență va fi prelungită cu încă o lună

astăzi, 15:02
560

Președintele Klaus Iohannis a declarat luni, după o ședință în care au fost evaluate măsurile luate de autorități pentru gestionarea crizei COVID-19, că va prelungi stare de urgență p...