Liceeni din Botoșani au devenit Moși pentru semeni

Liceeni din Botoșani au devenit Moși pentru semeni

Toți așteptăm, odată în an, luna decembrie, luna sărbătorilor de iarnă, încă de când suntem copii. Se spune ca Moș Crăciun are o inimă mare cu care are grijă de toți copiii, ba chiar și de cei vârstnici. Dar v-ați imaginat vreodată că o inimă mare ca a Moșului poate fi alcătuită din mai multe inimi de adolescenți? Așa s-a întâmplat zilele acestea cu inimoșii adolescenți ai claselor a X-a B și a X-a F de la Colegiul Național "A.T. Laurian" care s-au gândit, sub pretextul colindelor, să ofere mici daruri persoanelor din blocul în care stă diriginta lor, bloc cu locuitori din toate generațiile, printre care și un caz mai deosebit de sănătate. 

”Toți am fost surprinși, la intrarea în bloc, de aranjamentele cu globulețe și ghirlande pe casa scării, dar mai ales de bucuria de a ne oferi un dar din partea lor. Bineînteles că nu au lipsit frumoase colinde de sărbători, cântate în cor, împreuna cu doamna dirigintă Elena Alecsa, profesorul dr. Coca Dorica și multă, multă emoție”, au povestit tinerii. 

”Dragi adolescenți,vă mulțumim pentru minunatul gest și vă dorim ca anul ce vine să vă ofere succes la învățătura, sănătate și împlinirea tuturor viselor și dorințelor voastre! Nu vom uita generosul și frumosul vostru gest!”, a fost replica celor bucurați de momentele pregătite de laurieni.

Și cum cadourile aranjate de liceeni au fost multe, vizita s-a încheiat la un centru de îngrijire a persoanelor vulnerabile, unde beneficiarii le-au ascultat cântările cu lacrimi în ochi.

Și elevi din mai toate clasele de la Liceul Tehnologic ”Elie Radu” i-au luat locul Moșului și, ajutați de dascălii din cancelarie, au pregătit câteva cutii cu dulciuri și fructe pe care le-au oferit copiilor și tinerilor din Complexul de case de tip familial ”Sfântul Mina”.

”În seara sfântă de Crăciun”, ”Legănelul lui Iisus”, ”La Poartă la Ștefan Vodă”, ”Bună vremi, bună sara!” sunt colindele pregătite de elevii din Elie Radu, alături de profesoarele Roxana Vieru și Raluca Cucoșăl. Nu mică le-a fost mirarea, însă, la final, când copiii de la Sfântul Mina le-au dat o replică darnicilor lor musafiri, demonstrându-le că și aici se știu și se cântă colinde.

(Irina Siminiceanu)



 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Telemedicină pentru Unitățile de Primiri Urgențe din Botoșani și Dorohoi!

astăzi, 08:58
6

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Mavromati”, Compartimentul de Primiri Urgențe de la Secția de Pediatrie și Compartimentul de Urgențe din cadrul Spitalului Municipa...

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
488

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
155

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...