Invitaţie către profesori: Şcoala viitorului, la Laurian, într-o conferinţă regională

Invitaţie către profesori: Şcoala viitorului, la Laurian, într-o conferinţă regională

Din ce în ce mai multe eforturi se fac în ultima perioadă, din diverse direcţii, pentru ca dascălii să înlocuiască metodele tradiţionale de predare, nu foarte atractive, cu unele moderne, care să apropie elevii de şcoală, de conţinuturi şi de principii, iar pe profesori de elevii cu cerinţe din ce în ce mai speciale. Un eveniment menit să deschidă astfel de uşi va avea loc în următoarea perioadă la Colegiul Naţional "A.T.Laurian", mai precis o conferinţă regională intitulată "Soluţii inovatoare pentru clasa ta". 

Organizat de Olimp Net şi Asociaţia Pro-INFO, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Botoşani şi colegiul naţional botoşănean, eventul îşi propune să identifice soluţii practice pentru motivarea şi atragerea atenţiei elevilor, organizarea lecţiilor, interacţiunea cu elevii cu CES, îmbunătăţirea competenţelor digitale şi colaborarea eficientă cu ceilalţi profesori pentru crearea lecţiilor interdisciplinare.

Conferinţa va avea loc pe 18 aprilie, începând cu orele 12:00 în Aula Magna a Colegiului Laurian, specialiştii în educaţie urmând să prezinte informaţii şi să organizeze ateliere în urma cărora profesorii participanţi să poată aplica soluţii practice la clasă, să poată folosi coduri pentru lecţii interactive, să aibă acces la grupul Comunităţii de Profesori, Elevi şi Părinţi Digitali şi, nu în ultimul rând, să primească diplome oferite în parteneriat cu I.S.J.

Pentru că organizarea eventului presupune nişte costuri, se percepe o taxă de participare de 150 de lei, iar înscrierea se poate face până la 3.04.2019. (Comunicat de presa)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
1

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
42

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...

Fără taxă de internare la „Mavromati”? Ce spune noul manager al spitalului! (video)

astăzi, 13:32
174

La aproape o săptămână de la ocuparea funcției de manager interimar, economist Corneliu Mihai a participat la o conferință cu presa locală. În cadrul conferinței, managerul unită...