Există viață și după coronavirus. Profesorii sunt instruiți pentru a preda on-line

Există viață și după coronavirus. Profesorii sunt instruiți pentru a preda on-line

Ministerul Educației a început de astăzi o sesiune de instruiri online pentru dezvoltarea competențelor digitale a profesorilor din mediul preuniversitar.

Primul webinar a debutat la ora 10:00 și a fost difuzat pe pagina de Facebook a proiectului CRED, după ce Ministerul a anunțat desfășurarea acestuia într-o notă trimisă către toate inspectoratele școlare județene.

Formarea profesorilor se realizează de echipa proiectului CRED, iar aplicațiile și platformele în care Ministerul Educației își specializează cadrele didactice sunt Teams/Office 365, Google Meet, Zoom, Livresq și Google Classroom.

Iată și programul instruirii online a profesorilor:

-Joi, 19 martie, ora 10.00: Utilizarea Teams/Office 365

-Vineri, 20 martie, ora 11.00: Utilizare Google Meet

-Luni, 23 martie, ora 11.00: Utilizare Zoom

-Marți, 24 martie, ora 11.00: Utilizare Livresq

-Miercuri, 25 martie, ora 11.00: Utilizare Google Classroom

Instruirile au loc în transmisie LIVE și sunt înregistrate și difuzate pe Youtube Educred și pe pagina de Facebook a proiectului CRED.

La Botoșani, profesorii au dat o dovadă incredibilă de adaptabilitate și au dat startul educației on-line a copiilor încă din a doua zi după ce Ministerul Educației a anunțat suspendarea cursurilor.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
24

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...

PSD-iștii din Botoșani și-au depus candidaturile pentru Primărie și Consiliu Local! Cosmin Andrei: „Mi-au cerut să candidez în continuare” (foto, video)

astăzi, 18:49
84

Cosmin Andrei, primarul în funcție al municipiului Botoșani, și-a depus candidatura pentru Primăria Botoșani. Tot astăzi a fost depusă și lista de candidați pentru consilieri municipali...

Patru posturi de subofițer scoase la concurs din sursă externă de ISU Botoșani!

astăzi, 18:00
47

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani a scos la concurs patru posturi de subofițer, prin încadrare directă.Posturile sunt:-&nb...