Există viață și după coronavirus. Profesorii sunt instruiți pentru a preda on-line

Există viață și după coronavirus. Profesorii sunt instruiți pentru a preda on-line

Ministerul Educației a început de astăzi o sesiune de instruiri online pentru dezvoltarea competențelor digitale a profesorilor din mediul preuniversitar.

Primul webinar a debutat la ora 10:00 și a fost difuzat pe pagina de Facebook a proiectului CRED, după ce Ministerul a anunțat desfășurarea acestuia într-o notă trimisă către toate inspectoratele școlare județene.

Formarea profesorilor se realizează de echipa proiectului CRED, iar aplicațiile și platformele în care Ministerul Educației își specializează cadrele didactice sunt Teams/Office 365, Google Meet, Zoom, Livresq și Google Classroom.

Iată și programul instruirii online a profesorilor:

-Joi, 19 martie, ora 10.00: Utilizarea Teams/Office 365

-Vineri, 20 martie, ora 11.00: Utilizare Google Meet

-Luni, 23 martie, ora 11.00: Utilizare Zoom

-Marți, 24 martie, ora 11.00: Utilizare Livresq

-Miercuri, 25 martie, ora 11.00: Utilizare Google Classroom

Instruirile au loc în transmisie LIVE și sunt înregistrate și difuzate pe Youtube Educred și pe pagina de Facebook a proiectului CRED.

La Botoșani, profesorii au dat o dovadă incredibilă de adaptabilitate și au dat startul educației on-line a copiilor încă din a doua zi după ce Ministerul Educației a anunțat suspendarea cursurilor.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Flutur, mesaj emoționant către botoșăneni, în contextul epidemiei. „Nu va fi lipsit de suferințe acest parcurs, dar vom ieși întăriți”

astăzi, 19:17
132

Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Mugurel Flutur, a transmis un mesaj emoționant către botoșăneni, pentru a-i încuraja să respecte măsurile de precauție impuse în contextul...

Botoșănean dispărut fără urmă de câteva zile

astăzi, 19:03
100

Un bărbat în vârstă de 61 de ani, din satul Ghireni, comuna Coțușca, a fost dat dispărut de familie, după ce nu a mai revenit la domiciliu. Polițiștii au fost anunțați de dispari...

Suceava: 181 cadre medicale cu COVID-19, dintre care 43 de medici şi 70 de asistente

astăzi, 19:00
107

Un număr de 181 de cadre medicale din judeţ infectate cu noul coronavirus au fost raportate, luni, Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), ceea ce reprezintă peste 60% din numărul to...