Elevilor li se va deconta naveta indiferent de mijlocul de transport pe care îl folosesc: mașină, tren sau naval

Elevilor li se va deconta naveta indiferent de mijlocul de transport pe care îl folosesc: mașină, tren sau naval

Biletele sau abonamentele emise de orice operator de transport, fie rutier, feroviar sau naval, vor fi decontate de către şcoli, potrivit unei rectificări la Ordonanţa 15 din 2020, publicată în Monitorul Oficial.

Rectificarea repară “o eroare materială”, potrivit ministrului Educaţiei, care a reacţionat la criticile elevilor din Consiliul Naţional al Elevilor, după ce aceştia au semnalat faptul că în textul iniţial OUG 15 prevedea decontarea doar a biletelor de transport rutier, discriminând astfel pe cei care circulă cu trenul sau pe apă, scrie Edupedu.ro.

Potrivit textului publicat în Monitorul Oficial, sintagma: “emise de operatorii de transport rutier" a fost înlocuită de sintagma “emise de operatorii de transport”.

“Elevilor care nu pot fi şcolarizaţi în localitatea de domiciliu li se decontează cheltuielile de transport, în limita a 50 km, sau li se asigură decontarea sumei ce reprezintă contravaloarea a 8 călătorii dus-întors pe semestru, dacă locuiesc la internat sau în gazdă, din bugetul Ministerului Educaţiei şi Cercetării, prin unităţile de învăţământ la care sunt şcolarizaţi. Decontarea se realizează pe baza documentelor justificative, emise de operatorii de transport”, se prevede în noul text normativ.

Aproape 430 de mii de elevi fac naveta zilnic la școală, potrivit unei analize a Băncii Mondiale, iar județul Botoșani este unul dintre cele mai afectate din România la acest capitol.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Patru posturi de subofițer scoase la concurs din sursă externă de ISU Botoșani!

astăzi, 18:00
29

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani a scos la concurs patru posturi de subofițer, prin încadrare directă.Posturile sunt:-&nb...

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
330

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
183

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...