Elevilor li se va deconta naveta indiferent de mijlocul de transport pe care îl folosesc: mașină, tren sau naval

Elevilor li se va deconta naveta indiferent de mijlocul de transport pe care îl folosesc: mașină, tren sau naval

Biletele sau abonamentele emise de orice operator de transport, fie rutier, feroviar sau naval, vor fi decontate de către şcoli, potrivit unei rectificări la Ordonanţa 15 din 2020, publicată în Monitorul Oficial.

Rectificarea repară “o eroare materială”, potrivit ministrului Educaţiei, care a reacţionat la criticile elevilor din Consiliul Naţional al Elevilor, după ce aceştia au semnalat faptul că în textul iniţial OUG 15 prevedea decontarea doar a biletelor de transport rutier, discriminând astfel pe cei care circulă cu trenul sau pe apă, scrie Edupedu.ro.

Potrivit textului publicat în Monitorul Oficial, sintagma: “emise de operatorii de transport rutier" a fost înlocuită de sintagma “emise de operatorii de transport”.

“Elevilor care nu pot fi şcolarizaţi în localitatea de domiciliu li se decontează cheltuielile de transport, în limita a 50 km, sau li se asigură decontarea sumei ce reprezintă contravaloarea a 8 călătorii dus-întors pe semestru, dacă locuiesc la internat sau în gazdă, din bugetul Ministerului Educaţiei şi Cercetării, prin unităţile de învăţământ la care sunt şcolarizaţi. Decontarea se realizează pe baza documentelor justificative, emise de operatorii de transport”, se prevede în noul text normativ.

Aproape 430 de mii de elevi fac naveta zilnic la școală, potrivit unei analize a Băncii Mondiale, iar județul Botoșani este unul dintre cele mai afectate din România la acest capitol.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Când am putea ieși din case? Alexandru Rafila: După data de 15 mai. Multe măsuri vor rămâne în vigoare mai mult timp

astăzi, 17:44
99

Un anunț de maximă importanță pentru români, o estimare venită de la Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie. În direct la Digi24, acesta a precizat...

Parcuri de joacă închise și scări de bloc dezinfectate de DSPSA

astăzi, 17:35
36

Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a dispus închiderea tuturor parcurilor de joacă pentru copii de pe raza orașului de Direcția de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA)...

Direcția Județeană de Agricultură a anunțat termenul limită pentru cererile de ajutor de minimis pentru tomate

astăzi, 16:34
41

Cererea de înscriere în programul Tomate 2020, conform HG nr. 248/26 martie, se depune la Direcția pentru Agricultură Județeană Botoșani, până cel târziu la dat...