Elevii vor avea voie la examenele naționale de Bacalaureat și Evaluarea Națională și cu măști artizanale

Elevii vor avea voie la examenele naționale de Bacalaureat și Evaluarea Națională și cu măști artizanale

Condițiile de dezinfectare a claselor, de aerisire a sălilor între cursuri sau de intrare a elevilor la examenele naționale de Bacalaureat și Evaluarea Națională au fost anunțate într-un nou ordin comun al miniștrilor Sănătății și Educației. Ordinul a fost publicat sâmbătă, 16 mai, în Monitorul Oficial.

Conform noilor reguli, nu vor fi mai mult de 10 elevi în clasă, pauzele vor fi de 10 minute la fiecare oră și în pauze vor ieși simultan maximum două grupe de elevi. În timpul pauzei, clasa trebuie aerisită. Înainte și după ore are loc dezinfectarea cu biocide a claselor.

Sunt permise și măștile artizanale, nu numai cele medicale, iar în premieră sunt prevăzute reguli minimale pentru dotarea și igienizarea grupurilor sanitare.

Acestea din urmă trebuie să aibă dezinfectant pentru mâini la intrare, hârtie igienică în fiecare cabină, săpun lichid și dispenser pentru acesta și prosoape de hârtie sau uscător pentru mâini.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Astăzi este Ziua Românilor de Pretutindeni. Știm că sunteți cititorii noștri, oriunde vă aflați, așa că Redacția noastră vă urează “La mulți ani!”

astăzi, 13:17
62

Ziua de astăzi, 31 mai, este Ziua Românilor de Pretutindeni, ziua în care îi sărbătorim pe toți conaționalii care trăiesc în afara granițelor României. Ziua rom&ac...

Cel mai bun mijlocaş din Divizia A? Jhonathan Rodriguez este lider în clasamentul InStat

astăzi, 11:30
175

FC Botoşani are o perlă în lot. Blocat în Argentina, Jhonathan Rodriguez este poate cel mai bun mijlocaş din liga întai, conform cifrelor InStat. Acesta este printre primii 3 &ici...

Lista restricțiilor care se vor ridica de mâine, 1 Iunie 2020

astăzi, 11:16
1980

Începând de mîine, majoritatea restricțiilor impuse pe perioada stării de urgență și a stării de alertă instituite în România pe perioada pandemiei de coronavirus ...