Elevii de la Școala Gimnazială "Ștefan cel Mare" Botoșani au câștigat Trofeul Festivalului "Ion Creangă"!

Elevii de la Școala Gimnazială "Ștefan cel Mare" Botoșani au câștigat Trofeul Festivalului "Ion Creangă"!

Duminică, 25 martie, între orele 10.00 și 16.00, s-a desfășurat cea de a XI-a ediție a Festivalului Concurs Interjudețean "Ion Creangă", secțiunea interpretare.

Cel mai frumos mărțișor dăruit nouă, românilor,  a devenit motivul unui proiect menit să atragă elevii la lecturarea operei celui mai iubit povestitor român, Ion Creangă, citit şi recitit de toate generaţiile şi în egală măsură necesitatea unor activităţi educative menite să valorizaze copiii talentaţi.

Transformarea poveştilor în scenete, dramatizări, interpretarea  acestora în faţa unui auditoriu mai larg dezvoltă copiilor capacitatea de  analiză, empatie, accesibilizează într-o manieră activă conţinuturile literare, creează un prilej de însuşire a unor valori morale, estetice, sociale.

Elevii, indrumați de cadre didactice dedicate și creative, au demonstrat că stăpânesc arta dramatizării, transformând poveștile și amintirile îndrăgitului autor în scenete sau monologuri care au încântat publicul și l-a ținut „captiv” timp de 6 ore în "Lumea Copilăriei".

La acestă ediție a Festivalului au participat aproximativ 500 de elevi de la școli din oraș: Școala Gimnazială "Ștefan cel Mare", Școala Gimnazială "Elena Rareș", Școala Gimnazială Nr.7 , Școala Gimnazială Nr.17, Școala Gimnazială Nr.2, Grădinița Colegiului Tehnic "Ghe Asachi", de la școli din județul Botoșani: Școala Gimnazială Nr.1 Dîngeni, Școala Gimnazială "Ion Păun Pincio" Mihăileni, Școala Nr.1 Vorniceni, Școala Gimnazială ”O. Ionescu” Vorniceni, Școala din Hlișeu Cloșca precum și  Școala Gimnazială „Iacob Costache” din Văratec jud Suceava.

Toți participanții au primit premii, constând în cărți din opera marelui autor, dicționare, diplome, și cupe din ceramică pentru câștigătorii locului I.

Anul acesta, marele trofeu al festivalului, o placheta gravată cu chipul marelui autor, a revenit elevilor din clasa a III-a A de la Școala Gimnazială "Ștefan cel Mare" Botoșani, îndrumați de prof. Dascălu Lenuța, pentru sceneta "În lumea poveștilor răsucite", o variantă inedită a poveștilor lui Creangă cu final neașteptat.

"Organizatorii festivalului, prof. Mariana Agache și prof. Ioana Av\rvari, mulțumesc colaboratorilor Uvertura Mall, Kuty Ceramics S.R.L Botoșani și Asociația Învățătorilor din Botoșani pentru sprijinul și încrederea acordate precum și tuturor participantilor pentru contributia la reusita acestui eveniment. Mulțumim!"

(Coordonatori: prof. Agache Mariana și prof. Avârvari Ioana)

      
 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șoferi de microbuz amendați drastic, polițiștii au dat jos zeci de pasageri!

astăzi, 11:25
10

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 4 acțiuni punctuale, în cadrul planului de activitate BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu ...

Veste bună pentru bunica Elena, femeia singură și imobilizată la pat. ”Mulțumim tuturor celor ce ați ajutat concret!”

astăzi, 10:50
91

O asociație din Botoșani s-a oferit chiar să o preia pe bunica Elena în centrul destinat oamenilor fără adăpost.Astfel, potrivit celor transmise de preoteasa Anamaria Macuc, cea care a...

O femeie de 97 de ani a ieșit singură din casa cuprinsă de flăcări! (Foto)

astăzi, 10:14
188

O femeie în vârstă de 97 de ani, din localitatea Pădureni, a rămas fără casă în urma unui incendiu generat, cel mai probabil, de jarul căzut din sobă pe materiale combustibil...