„Carnavalul Toamnei" la Biblioteca județeană “Mihai Eminescu” Botoșani, sărbătorit de preșcolarii Grădinițelor nr. 4 „Licuricii” și „Voiniceii”

„Carnavalul Toamnei" la Biblioteca județeană “Mihai Eminescu” Botoșani, sărbătorit de preșcolarii Grădinițelor nr. 4 „Licuricii” și „Voiniceii”

Într-o atmosferă de sărbătoare, în ultima lună de toamnă, preşcolarii Grădinițelor nr. 4 “Licurici” și „Voinicelul”, structuri ale Școlii Gimnaziale „Sf. Maria” Botoșani, coordonați de d-nele profesoare Nela Miron, Mihaela Cirimpei, Luminița Olaru și Antoniu Elena, într-un decor de toamnă, şi-au luat rămas bun de la cel mai colorat și aromat anotimp.

Carnavalul toamnei, sărbătorit cu mare entuziasm de preșcolari, reprezintă evaluarea proiectului “Toamna, anotimpul roadelor bogate”, făcând parte din tema anuală de studiu „Când, cum şi de ce se întâmplă”.

Cu această ocazie, într-un decor de toamnă, preşcolarii au prezentat atât creaţii plastice constând în desene, picturi, colaje sugerând aspecte de toamnă, cât şi costumaţii de carnaval specifice toamnei: legume şi fructe, au cântat şi dansat pentru părinţii prezenţi la spectacol, care i-au răsplătit cu multe aplauze.

Costumele speciale, viu colorate,  care au fost atracţia evenimentului, cântecele pline de jovialitate, veselia şi efervescenţa copiilor, încununate de aprecierea şi de uralele părinţilor, au dus la conturarea acestui carnaval ce cu siguranţă va rămâne în amintirea lor.

Organizatorii au dat dovadă de creativitate, dar şi de spirit ecologic, când preșcolarii s-au prins într-un antrenant dans al costumelor cu materiale din natură. Copiii au fost încântaţi, pentru că au devenit artişti, costumându-se în tot felul de personaje din poveşti sau personaje ale naturii, din grădina de legume, din livada cu fructe, din grădina cu flori şi etalându-şi aptitudinile de dansatori.

Evenimentul a fost şi un bun prilej pentru copii să-și prezinte lucrările despre toamnă, în cadrul expoziției „Toamna în culori”. Preşcolarii au antrenat permanent publicul în iureşul veseliei şi al bunei dispoziţii, momentele concepute de organizatori fiind bine primite de spectatorii din sală care au apreciat cum se cuvine munca şi strădania educatoarelor. În încheierea activităţii, după atâta trudă și emoții,  preşcolarii au fost răsplătiţi cu fructe din coşul toamnei.

„Prin această activitate mult îndrgită de preșcolari, le-am oferit acestora contexte de joc şi învăţare prin care au făcut achiziţii importante şi prin care şi-au putut valorifica cunoştinţele si deprinderile. Această acţiune s-a dorit a fi un feed-back al activităţilor desfăşurate pe parcursul proiectului , precum şi al interesului manifestat de copii pentru cunoaşterea mediului înconjurător”, a declarat prof. Nela Miron responsabil de structură – Grădiniţa nr. 4 , Licurici” Botoşani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VERSURI DIN STRADĂ: Cu colindul prin străini

Miercuri, 11 Decembrie 2019
222

Publicăm astăzi o altă poezie venită pe adresa de poștă electronică a redacției. “Sunt Stefania Vasile, poet,și am fost invitată de o prietenă să vă trimit câteva dintre versu...

USR Botoşani își cere scuze de la rromii din Botoșani și promite să le refacă Centrul Istoric

Miercuri, 11 Decembrie 2019
544

Uniunea Salvaţi România Botoşani și-a cerut astăzi scuze oficial, într-un comunicat de presă, față de rromii de la Botoșani și a anunțat că au un proiect prin care vor reface &i...

Bărbat în stare gravă, după ce a fost acroșat cu mașina. Autorul a modificat locul accidentului

Miercuri, 11 Decembrie 2019
1535

Un bărbat în vârstă de 42 de ani, din municipiul Botoşani, a ajuns la Urgențe, după ce a fost acroșat de un autoturism, pe strada Primăverii din localitate, miercuri seară.Aces...