„Carnavalul Toamnei" la Biblioteca județeană “Mihai Eminescu” Botoșani, sărbătorit de preșcolarii Grădinițelor nr. 4 „Licuricii” și „Voiniceii”

„Carnavalul Toamnei" la Biblioteca județeană “Mihai Eminescu” Botoșani, sărbătorit de preșcolarii Grădinițelor nr. 4 „Licuricii” și „Voiniceii”

Într-o atmosferă de sărbătoare, în ultima lună de toamnă, preşcolarii Grădinițelor nr. 4 “Licurici” și „Voinicelul”, structuri ale Școlii Gimnaziale „Sf. Maria” Botoșani, coordonați de d-nele profesoare Nela Miron, Mihaela Cirimpei, Luminița Olaru și Antoniu Elena, într-un decor de toamnă, şi-au luat rămas bun de la cel mai colorat și aromat anotimp.

Carnavalul toamnei, sărbătorit cu mare entuziasm de preșcolari, reprezintă evaluarea proiectului “Toamna, anotimpul roadelor bogate”, făcând parte din tema anuală de studiu „Când, cum şi de ce se întâmplă”.

Cu această ocazie, într-un decor de toamnă, preşcolarii au prezentat atât creaţii plastice constând în desene, picturi, colaje sugerând aspecte de toamnă, cât şi costumaţii de carnaval specifice toamnei: legume şi fructe, au cântat şi dansat pentru părinţii prezenţi la spectacol, care i-au răsplătit cu multe aplauze.

Costumele speciale, viu colorate,  care au fost atracţia evenimentului, cântecele pline de jovialitate, veselia şi efervescenţa copiilor, încununate de aprecierea şi de uralele părinţilor, au dus la conturarea acestui carnaval ce cu siguranţă va rămâne în amintirea lor.

Organizatorii au dat dovadă de creativitate, dar şi de spirit ecologic, când preșcolarii s-au prins într-un antrenant dans al costumelor cu materiale din natură. Copiii au fost încântaţi, pentru că au devenit artişti, costumându-se în tot felul de personaje din poveşti sau personaje ale naturii, din grădina de legume, din livada cu fructe, din grădina cu flori şi etalându-şi aptitudinile de dansatori.

Evenimentul a fost şi un bun prilej pentru copii să-și prezinte lucrările despre toamnă, în cadrul expoziției „Toamna în culori”. Preşcolarii au antrenat permanent publicul în iureşul veseliei şi al bunei dispoziţii, momentele concepute de organizatori fiind bine primite de spectatorii din sală care au apreciat cum se cuvine munca şi strădania educatoarelor. În încheierea activităţii, după atâta trudă și emoții,  preşcolarii au fost răsplătiţi cu fructe din coşul toamnei.

„Prin această activitate mult îndrgită de preșcolari, le-am oferit acestora contexte de joc şi învăţare prin care au făcut achiziţii importante şi prin care şi-au putut valorifica cunoştinţele si deprinderile. Această acţiune s-a dorit a fi un feed-back al activităţilor desfăşurate pe parcursul proiectului , precum şi al interesului manifestat de copii pentru cunoaşterea mediului înconjurător”, a declarat prof. Nela Miron responsabil de structură – Grădiniţa nr. 4 , Licurici” Botoşani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Alternativă de petrecere a timpului liber împreună cu copiii, la Mănăstirea Doamnei

Miercuri, 8 Iulie 2020
473

Aflat la câțiva kilometri de municipiul Botoșani, „colțul de Rai” de la Mănăstirea Doamnei este locul ideal de petrecere a timpului liber, atât pentru copii cât și ...

Antrenorul FC Botoşani: „Vom avea aceeaşi abordare ofensivă cu Astra”

Miercuri, 8 Iulie 2020
107

Antrenorul echipei de fotbal FC Botoşani, Marius Croitoru, a anunţat, miercuri, că va păstra abordarea ofensivă în meciul de vineri contra Astrei Giurgiu, din etapa a şaptea a play-off-ulu...

Funcționar al APIA Botoșani internat cu coronavirus, alți patru angajați în izolare

Miercuri, 8 Iulie 2020
405

Un funcționar al Agenției pentru Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA) din Botoșani a fost diagnosticat cu noul coronavirus, luni, după ce s-a prezentat la spital cu o stare de să...