Campanie umanitară derulată la Colegiul „Eminescu”, în „Săptămâna legumelor şi a fructelor donate”

Campanie umanitară derulată la Colegiul „Eminescu”, în „Săptămâna legumelor şi a fructelor donate”

Şi în acest an şcolar, elevii voluntari în cadrul Strategiei Naţionale de „Acţiune Comunitară” (SNAC), de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Botoşani, coordonaţi de profesorii Marilena Popescu, Cătălin Purice și Dan Chițac, au fost alături de cei aflați în dificultate, în cadrul campaniei de voluntariat „Săptămâna legumelor şi a fructelor donate”.

Campania – organizată de MEN, în colaborare cu Asociaţia „Children’s High Level Group” și derulată în perioada 25-29 noiembrie a.c., are drept scop sensibilizarea elevilor şi a profesorilor din unităţile de învăţământ cu privire la situaţia dificilă în care se află copiii afectaţi de lipsa de alimente. La nivelul colegiului, elevii voluntari implicaţi în programul Strategia Naţională de „Acţiune Comunitară” (SNAC) au realizat colectarea și donarea de legume şi fructe către copii de la Școala Gimnazială „Sfântul Nicolae” Botoșani și familiilor acestora.

Actuala campanie s-a dovedit un succes, atât prin numărul mare de elevi voluntari implicaţi, cât și prin seriozitatea şi responsabilitatea de care au dat dovadă.

„Această campanie - ca şi alte activităţi desfăşurate în cadrul SNAC - presupune implicare, angajament şi responsabilitate. Şcoala devine astfel mai flexibilă, elevii îi depăşesc graniţele fizice, pentru a-şi derula activităţile în folosul altor copii sau familii. Implicarea elevilor reprezintă o experienţă de natură să le formeze caracterul, personalitatea şi este un beneficiu reciproc pentru toţi cei implicaţi. Dar cel mai important beneficiu obţinut este de a constata cât de important este să fii alături de cei care au nevoie de tine. Tocmai de aceea voluntarii SNAC sunt un bun exemplu pentru oricine doreşte să li se alăture!”, a afirmat profesorul Marilena Popescu, coordonator școlar SNAC.


 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, apel către botoșăneni: „Este mai grav ca acum trei luni. Pandemia nu se oprește”.

Marţi, 14 Iulie 2020
1102

La prima sa întâlnire cu presa locală la mai bine de trei luni, Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani și-a început discursul de marți cu un apel către botoșăneni. A...

Botoșani a primit banii pentru pagubele create de inundații asupra infrastructurii rutiere: circa 9.800 de lei

Marţi, 14 Iulie 2020
209

În timp record, la nivelul județului Botoșani, comisiile constituite prin Ordin al Prefectului județului, Dan Nechifor, au evaluat pagubele produse de fenomenele hidrometeorologice din perioa...

Primarul municipiului Botoșani despre „Cornișa”: „Este un loc foarte râvnit în Botoșani de toate instituțiile de cultură”

Marţi, 14 Iulie 2020
336

După aproape patru luni de la ultima întrevedere, primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a susținut marți prima conferință de presă, care a avut loc în Amfiteatrul de la ...