Bacalaureat 2020: Elevii și părinții nu mai sunt umiliți, dar sunt școli la Botoșani în care patru ani s-a agățat ghiozdanul de gard

Bacalaureat 2020: Elevii și părinții nu mai sunt umiliți, dar sunt școli la Botoșani în care patru ani s-a agățat ghiozdanul de gard

La Botoșani există câteva unități de învățământ unde elevii par a fi venit degeaba la școală în ultimii patru ani, sau poate, doar pentru a cheltui banii munciți cu greu de părinți.  

În premieră, în acest an, din cauza regulilor GDPR, Ministerul Educației a decis ca rezultatele la Bacalaureat 2020 să fie anonimizate, iar copiii care au dat acest examen nu mai sunt umiliți din cauza notelor, însă rezultatele finale confirmă că sunt unități de învățământ la Botoșani unde elevii merg la școală doar pentru a agăța ghiozdanul de gard.

Statisticile realizate de Inspectoratul Școlar Județean Botoșani și Comisia județeană de organizare și desfășurare a Examenului de bacalaureat arată că în cele mai slabe unități de învățământ din județ, dintr-un număr de 128 de elevi care au participat la examenul de Bacalaureat din acest an, doar un număr de 10 elevi au reușit să primească o notă de final care să le permită că privească cu capul sus după afișarea rezultatelor bacalaureatului 2020.

Cea mai slabă unitate dintre toate pare a fi Școala Profesionala de Cooperație Botoșani, unde un singur elev a avut curajul să susțină examenul de Bacalaureat, dar, din păcate, nu e reușit să obțină o notă de trecere și că crească promovabilitatea peste 0,00%.

Altă unitate școlară unde elevii par a veni degeaba la școală este Liceul Tehnologic "Elie Radu", unde, din cei 37 candidați înscriși, doar doi au reușit la proba de Bacalaureat, ceea ce duce promovabilitatea la 5,41%.

De asemenea, altă unitate școlară unde profesorii nu reușesc aproape deloc să-i atragă pe elevi mai aproape de taina cărților este Liceul Tehnologic din Coţuşca, unde, dintr-un număr de 42 de elevi care au participat la acest examen de maturitate, doar trei au reușit să obțină nota necesară pentru a absolvi acest examen. Procentul de promovabilitate este 7,14%.

Tot parcă ar fi avut de muncit toți acești patru ani la sapă și nu au avut timp de carte sunt și elevii de la Liceul Tehnologic "Petru Rareş’’ din Botoșani, unde, din cei 39 de elevi care s-au înscris, doar 4 pot să se laude acum cu o diplomă de Bacalaureat. Procentul de promovabilitate este de 10,26%.

Nu în ultimul rând, Liceul Teoretic "Anastasie Bașotă" din Popmârla. Aici 9 elevi s-au înscris și doar unul singur a reușit să obțină nota necesară trecererii examenului de Bacalaureat. Procentul de promovabilitate este de 11,11%.

Statisticile realizate de Inspectoratul Școlar Județean Botoșani arată că rata de promovare, la nivelul județului Botoșani, înainte de contestații, înregistrată de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2020, este de 61,27%. Pentru promoția curentă, rata de promovare este 66,47%, iar la promoțiile anterioare 25,63%.

Rata de promovare în județul Botoșani este de 61,27%, înainte de contestații, cu 9,43% mai mică decât anul trecut, înainte de contestații.

 

Spune-ne opinia ta