Ada Macovei: “Directorii unitatilor de invatamant se pare ca inca prefera sa musamalizeze si sa ascunda cazurile de violenta, pentru a nu fi sanctionati sau trasi la raspundere”

Ada Macovei: “Directorii unitatilor de invatamant se pare ca inca prefera sa musamalizeze si sa ascunda cazurile de violenta, pentru a nu fi sanctionati sau trasi la raspundere”

 ADA MACOVEI, inspector scolar general  

Inspectorul scolar general, Ada Macovei, sustine ca pentru stoparea fenomenului violentei in scoli este nevoie de mai multa cooperare din partea directorilor unitatilor de invatamant si a cadrelor didactice. Aceasta sustine ca inca mai sunt situatii cand unii directori nu informeaza Inspectoratul despre anumite incidente care au loc in scoala, tocmai pentru a nu fi trasi la raspundere.

Inspectorul scolar general a declarat ca se va incerca atragerea unor fonduri, in cadrul unui proiect, fonduri care sa fie utilizate pentru achizitionarea de camere de supraveghere, care sa fie montate pe holurile tuturor unitatilor de invatamant din municipiile Botosani si Dorohoi.

“Intentionam sa depunem un proiect care sa cuprinda dotarea unitatilor de invatamant cu camere de supraveghere pe holuri, in municipiul Botosani, poate si Dorohoi, in functie de fondurile pe care le vom estima a fi necesare si in functie de linia de finantare pe care o vom gasi. Cu siguranta ca acest demers nu este suficient, avem nevoie in continuare de cooperarea cadrelor didactice si a directorilor unitatilor de invatamant care se pare ca inca prefera sa musamalizeze si sa ascunda cazurile de violenta pentru a nu fi sanctionati sau trasi la raspundere, dar acestea reies din discutiile si din actele pe care le primim de la IPJ sau de la Politia Comunitara", a declarat Ada Macovei, inspector scolar general.

Totodata, Inspectoratul Scolar are in vedere ca din anul scolar urmator sa fie interzise in scoli automatele de cafea.

“Pentru anul scolar urmator, cu ajutorul Institutiei Prefectului, speram sa reusim sa interzicem consumul de cafea in scoli si pozitionarea acestor automate de cafea cu acces pentru elevi. Nu este nicio problema cu ele daca sunt utilizate de profesori, dar elevii sunt obisnuiti de mici cu consumul de cafea, astfel incat la o anumită varsta drogurile acestea usoare si legale nu le mai produc niciun fel de satisfactie si sunt tentati de altele mai puternice", a spus inspectorul scolar general.

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean sancționat la Botoșani cu 2.000 de lei și material lemnos confiscat!

astăzi, 11:08
15

În cursul zilei de joi,18 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au  oprit pentru control, pe drumul public din comuna Tudora, o autout...

Campanie antidrog a specialiștilor CPECA în mai multe școli din județul Botoșani, ce informații au primit elevii! (Foto)

astăzi, 10:05
28

Săptămâna aceasta, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat, la Colegiului Național ,,...

Atenție la condițiile de trafic! Cod galben de ceață în mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 09:21
55

Meteorologii au emis un Cod galben de ceață pentru localitățile: Dorohoi, Hudești, Coțușca, Suharău, Havârna, Vorniceni, Rădăuți-Prut, Ibănești, Șendriceni, Cristinești, Avrămeni...