Ada Macovei: “Directorii unitatilor de invatamant se pare ca inca prefera sa musamalizeze si sa ascunda cazurile de violenta, pentru a nu fi sanctionati sau trasi la raspundere”

Ada Macovei: “Directorii unitatilor de invatamant se pare ca inca prefera sa musamalizeze si sa ascunda cazurile de violenta, pentru a nu fi sanctionati sau trasi la raspundere”

 ADA MACOVEI, inspector scolar general  

Inspectorul scolar general, Ada Macovei, sustine ca pentru stoparea fenomenului violentei in scoli este nevoie de mai multa cooperare din partea directorilor unitatilor de invatamant si a cadrelor didactice. Aceasta sustine ca inca mai sunt situatii cand unii directori nu informeaza Inspectoratul despre anumite incidente care au loc in scoala, tocmai pentru a nu fi trasi la raspundere.

Inspectorul scolar general a declarat ca se va incerca atragerea unor fonduri, in cadrul unui proiect, fonduri care sa fie utilizate pentru achizitionarea de camere de supraveghere, care sa fie montate pe holurile tuturor unitatilor de invatamant din municipiile Botosani si Dorohoi.

“Intentionam sa depunem un proiect care sa cuprinda dotarea unitatilor de invatamant cu camere de supraveghere pe holuri, in municipiul Botosani, poate si Dorohoi, in functie de fondurile pe care le vom estima a fi necesare si in functie de linia de finantare pe care o vom gasi. Cu siguranta ca acest demers nu este suficient, avem nevoie in continuare de cooperarea cadrelor didactice si a directorilor unitatilor de invatamant care se pare ca inca prefera sa musamalizeze si sa ascunda cazurile de violenta pentru a nu fi sanctionati sau trasi la raspundere, dar acestea reies din discutiile si din actele pe care le primim de la IPJ sau de la Politia Comunitara", a declarat Ada Macovei, inspector scolar general.

Totodata, Inspectoratul Scolar are in vedere ca din anul scolar urmator sa fie interzise in scoli automatele de cafea.

“Pentru anul scolar urmator, cu ajutorul Institutiei Prefectului, speram sa reusim sa interzicem consumul de cafea in scoli si pozitionarea acestor automate de cafea cu acces pentru elevi. Nu este nicio problema cu ele daca sunt utilizate de profesori, dar elevii sunt obisnuiti de mici cu consumul de cafea, astfel incat la o anumită varsta drogurile acestea usoare si legale nu le mai produc niciun fel de satisfactie si sunt tentati de altele mai puternice", a spus inspectorul scolar general.

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Costel Lupașcu, deputat în Comisia pentru Sănătate: „PSD a pregătit un plan profesionist de acțiune pentru combaterea COVID - 19 care poate fi aplicat din prima zi a guvernării!”

astăzi, 09:06
23

Comunicat:Deputatul social-democrat botoșănean, Costel Lupașcu, candidat pentru Senat în viitorul Legislativ, a anunțat astăzi că PSD a pregătit în detaliu un program concret ș...

Cel mai rău scenariu e pe cale să se întâmple: Turismul este în pragul falimentului

astăzi, 09:01
32

Turismul românesc este tot mai aproape de faliment, iar acest lucru nu este o supoziție, ci un fapt. Pandemia face ca cea mai mare parte a agențiilor să fie tehnic în faliment, deși &i...

Klaus Iohannis: Anul acesta ne vom întoarce la ce înseamnă sărbătoarea Crăciunului - este sărbătoare în şi cu familia

Miercuri, 28 Octombrie 2020
1436

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat astăzi, miercuri, că „ne vom întoarce la ce înseamnă sărbătoarea Crăciunului”, adică sărbătoare „în şi cu familia&...