Suntem pe primul loc în Europa! România a devenit cel mai mare “exportator” de angajaţi din cele 27 de state ale UE

Suntem pe primul loc în Europa! România a devenit cel mai mare “exportator” de angajaţi din cele 27 de state ale UE

România rămâne cea mai importantă sursă de angajați pentru Uniunea Europeană, potrivit unui raport al Comisiei Europene.

În 2018, numărul conaționalilor care locuiau în alte state ale Uniunii a crescut cu 140.000, o majorare de 7 procente, comparativ cu 2017.

Toți sunt oameni activi, apți de muncă. Suntem pe primul loc din Europa, iar în clasamentul migranților urmează polonezii, italienii, portughezii și bulgarii.

Aproximativ jumătate din totalul cetățenilor Uniunii care s-au mutat au ales Germania și Marea Britanie.

Astfel, numărul românilor activi care locuiesc în Germania a crescut cu 21%, iar a celor care stau în Marea Britanie, cu 13%.

În total, 9,7 milioane de cetățeni locuiau în alte state decât cele de origine, în 2018. Dintre aceștia, două milioane erau români, scrie InCont.ro.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sentință definitivă în cazul primarului orașului Botoșani și a altor persoane din conducerea municipalității. Achitări în linie în dosarul „Uvertura Mall”

astăzi, 18:36
74

Primarul municipiului Botoșani și alte persoane aflate în conducerea municipalității au fost achitați în dosarul Uvertura Mall, deschis de Direcția Națională Anticorupție (DNA) &i...

DSP despre coronavirus: la Botoșani nu a fost încă necesară dispunerea măsurii de carantină

astăzi, 15:53
323

Direcția de Sănătate Publică de la Botoșani a anunțat astăzi că toate persoanele care revin în România din China, sau anumite regiuni ale Italiei, sunt chestionate la intrarea pe t...

29 februarie 2020: „Ziua porților deschise” în toate unitățile de învățământ de la Botoșani

astăzi, 15:32
137

Inspectoratul Școlar Județean Botoșani a anunțat astăzi că în toate unitățile de învățământ preuniversitar din județul Botoșani, care școlarizează clase de învă...