Se schimbă foaia: 70.000 de lei amendă pentru firmele care nu respectă starea de urgență!

Se schimbă foaia: 70.000 de lei amendă pentru firmele care nu respectă starea de urgență!

Firmele românești vor plăți amenzi de până la 70.000 de lei începând de mâine dacă nu vor respectă regimul stării de urgență.

Grupului de Comunicare Strategică a anunțat că a fost publicată în Monitorul Oficial al României Ordonanța de urgență prin care sunt majorate amenzile pentru nerespectarea regimului stării stării de urgență.

Astfel, amenzile pentru persoanele fizice care nu respectă ordonanțele militare au crescut, acestea fiind cuprinse între 2.000 de lei și 20.000 de lei, față de valorile initaile, cuprinse între 100 și 5.000 de lei.

GCS mai arată că amendă minima pentru persoanele juridice care nu respectă ordonanțele militare a crescut de la 1.000 de lei cât era până acum, la 10.000 de lei, iar maximul amenzii pentru persoane juridice rămâne stabilit la 70.000 de mii de lei.

 Aceste sancțiuni vor putea fi aplicate începând de joi, 2 aprilie 2020.

 „În plus, au fost introduse și sancțiuni complementare pentru cei care nu respectă prevederile legale, după cum urmează: confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenție; interzicerea accesului la respectivele bunuri, prin aplicarea sigiliului de către organele abilitate; suspendarea temporară a activității; desființarea unor lucrări; refacerea unor amenajari”, potrivit GCS.

 Aceste măsurile complementare de sancțiune vor fi aplicate în funcție de natură și gravitatea faptei.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
99

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
57

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
57

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...