Botoșani: Inspectorii DSVSA au confiscat peste 9.000 de kg de carne de pui preparată!

Patru unități de alimentație publică au fost închise, inspectorii DSVSA sechestrând 3 tone de morcov din comerțul intracomunitar.

Botoșani: Inspectorii DSVSA au confiscat peste 9.000 de kg de carne de pui preparată!

În perioada premergătoare sărbătorilor pascale și a minivacanței de 1 Mai, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Botoșani a efectuat controale în unitățile autorizate/înregistrate sanitar-veterinar, în scopul prevenirii apariției toxiinfecțiilor alimentare în această perioadă în care, în mod tradițional, consumul de alimente de origine animală crește.

Potrivit informațiilor furnizate de DSVSA în cadrul Colegiului Prefectural de marți, în județul Botoșani, sacrificarea se face în cinci laboratoare autorizate sanitar-veterinar și se asigură controlul permanent în piețe agroalimentare în vederea verificării produselor alimentare expuse la vânzare către consumatorul final.

În urma verificărilor efectuate de inspectorii DSVSA Botoșani, au fost aplicate 4 avertismente și 6 amenzi, în valoare totală de 27.800 de lei.

De asemenea, au fost emise 4 ordonanțe de închidere a activității pentru unități de alimentație publică și au fost sechestrate 3 tone de morcov din comerțul intracomunitar.

Totodată, DSVSA Botoșani informează că "a fost confiscată și denaturată la unitate specializată cantitatea de 9.307 kg carne de pui preparată, în valoare de 160.000 lei".

"Avertizăm și pe această cale toți consumatorii să-și facă cumpărăturile numai din unități autorizate sanitar-veterinar, unde toate produsele de origine animală și nonanimală sunt verificate și provin numai din unități autorizate/înregistrate sanitar-veterinar, și să renunțe la cumpărături ocazionale din locuri nedestinate vânzării produselor alimentare", a precizat, în cadrul Colegiului Prefectural, Minodora Vasiliu, director în cadrul DSVSA Botoșani.

Controalele au vizat verificarea condițiilor de igienă în care sunt produse, depozitate, transportate și valorificate produsele de origine animală și nonanimală, trasabilitatea acestor produse. În acest sens au fost efectuate controale mixte cu IPJ Botoșani precum și cu Serviciul Antifraudă ANAF Suceava, în vederea combaterii evaziunii și fraudelor alimentare.

Reprezentanții DSVSA  precizează că au fost efectuate controale în supermarket (9), hipermarket (2), depozite alimentare (22), magazine alimentare (63), baruri (9), cofetării, patiserii (3), piețe agroalimentare (10(), măcelării (16), carmangerii (3), pescării (8), unități de colectare/ambalare ouă (1), mijloace de transport produse de origine animală (2), unități de procesare lapte (5), centre de colectare lapte (73), exploatații profesionale de creștere a animalelor (10), expoatații nonprefesionale de creștere a animalelor (11), puncte debarcare pește (1).
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VERSURI DIN STRADĂ: Fântână

astăzi, 20:53
44

După cea mai mare criză sanitară din ultimul secol, ne facem din nou un obicei din a publica la orele serii câte una din poeziile primite pe adresa de e-mail a redacției noastre. Astăzi, o ...

Amenzi de peste 12.000 de lei aplicate în Botoșani, în ultimele 24 de ore

astăzi, 20:22
81

În ultimele 24 de ore, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, polițiștii din cadrul IPJ Botoșani au acționat în teren, în sistem integrat, alături de celela...

Alocațiile copiilor sunt în mâna președintelui. Dacă Klaus Iohannis semnează, alocațiile se vor dubla de la 1 iulie, la 300 de lei

astăzi, 20:18
146

Parlamentul a respins prin lege Ordonanța de Urgență care amâna dublarea alocațiilor până la data de 1 august 2020, așa că legea merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis....