Botoșani: Inspectorii DSVSA au confiscat peste 9.000 de kg de carne de pui preparată!

Patru unități de alimentație publică au fost închise, inspectorii DSVSA sechestrând 3 tone de morcov din comerțul intracomunitar.

Botoșani: Inspectorii DSVSA au confiscat peste 9.000 de kg de carne de pui preparată!

În perioada premergătoare sărbătorilor pascale și a minivacanței de 1 Mai, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Botoșani a efectuat controale în unitățile autorizate/înregistrate sanitar-veterinar, în scopul prevenirii apariției toxiinfecțiilor alimentare în această perioadă în care, în mod tradițional, consumul de alimente de origine animală crește.

Potrivit informațiilor furnizate de DSVSA în cadrul Colegiului Prefectural de marți, în județul Botoșani, sacrificarea se face în cinci laboratoare autorizate sanitar-veterinar și se asigură controlul permanent în piețe agroalimentare în vederea verificării produselor alimentare expuse la vânzare către consumatorul final.

În urma verificărilor efectuate de inspectorii DSVSA Botoșani, au fost aplicate 4 avertismente și 6 amenzi, în valoare totală de 27.800 de lei.

De asemenea, au fost emise 4 ordonanțe de închidere a activității pentru unități de alimentație publică și au fost sechestrate 3 tone de morcov din comerțul intracomunitar.

Totodată, DSVSA Botoșani informează că "a fost confiscată și denaturată la unitate specializată cantitatea de 9.307 kg carne de pui preparată, în valoare de 160.000 lei".

"Avertizăm și pe această cale toți consumatorii să-și facă cumpărăturile numai din unități autorizate sanitar-veterinar, unde toate produsele de origine animală și nonanimală sunt verificate și provin numai din unități autorizate/înregistrate sanitar-veterinar, și să renunțe la cumpărături ocazionale din locuri nedestinate vânzării produselor alimentare", a precizat, în cadrul Colegiului Prefectural, Minodora Vasiliu, director în cadrul DSVSA Botoșani.

Controalele au vizat verificarea condițiilor de igienă în care sunt produse, depozitate, transportate și valorificate produsele de origine animală și nonanimală, trasabilitatea acestor produse. În acest sens au fost efectuate controale mixte cu IPJ Botoșani precum și cu Serviciul Antifraudă ANAF Suceava, în vederea combaterii evaziunii și fraudelor alimentare.

Reprezentanții DSVSA  precizează că au fost efectuate controale în supermarket (9), hipermarket (2), depozite alimentare (22), magazine alimentare (63), baruri (9), cofetării, patiserii (3), piețe agroalimentare (10(), măcelării (16), carmangerii (3), pescării (8), unități de colectare/ambalare ouă (1), mijloace de transport produse de origine animală (2), unități de procesare lapte (5), centre de colectare lapte (73), exploatații profesionale de creștere a animalelor (10), expoatații nonprefesionale de creștere a animalelor (11), puncte debarcare pește (1).
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Află despre noutățile din industria SEO, îmbunătățește-ți cunoștințele și socializează cu oameni deosebiți din domeniu, SEO Vibes on Tour, București

astăzi, 14:42
22

SEO Vibes on Tour este un super eveniment special dedicat celor care pasionați de lumea SEO, iar scopul lui este de a aduce împreună specialiștii de SEO pentru a-și îmbunătăți cuno...

USR Botoșani: Bani de reabilitări stradale și căldură în școli, la un pas de a fi dați de primarul Andrei pe campania sa electorală

astăzi, 13:33
154

În condițiile în care botoșănenii își rup mașinile de ani de zile pe străzile denivelate din Municipiul Botoșani și în condițiile în care elevii sunt puși să-...

O judecătoare a murit într-un mod stupid, la 54 de ani. ”A mai apucat să-şi sune soţul, dar…”

astăzi, 12:54
1617

Moarte stupidă, la 54 de ani, a unei judecătoare din cadrul Tribunalului Iași. Femeia a decedat marți, după ce a căzut pe scări.„Nu era bolnavă. A fost pur şi simplu un accident. Di...