Propunere de lege în Parlament: Patronii descalificați la Start-Up Nation ar putea primi cei 42.000 Euro

 Propunere de lege în Parlament: Patronii descalificați la Start-Up Nation ar putea primi cei 42.000 Euro

​Patronii care au fost descalificați în programul Start-Up Nation din cauza neautorizării codului CAEN sau a altor „prevederi contractuale minore” ar putea să primească dreptul de face contestație pentru a putea primi până la urmă fondurile nerambursabile de maximum 200.000 de lei (42.000 euro) de la stat, potrivit unei propuneri de lege depuse la Parlament. 

Propunerea de lege este semnată de 19 parlamentari, cei mai mulți de la UDMR și Grupul minorităților naționale, dar și de fostul ministru de Finanțe Varujan Vosganian, aflat în partidul ALDE, la putere.

Dacă va fi adoptat, proiectul îi va ajuta și pe antreprenorii descalificați din ediția 2017 a programului Start-Up Nation, dar și pe cei care vor intra în verificări în ediția 2018-2019 și mai departe, dacă se va mai organiza programul de finanțare pentru firmele mici și mijlocii private.

Cei 19 parlamentari spun că vor să introducă o diferențiere a „abaterilor minore - de natură administrativ-birocratică - de cele esențiale - legate de derularea contractului și de utilizarea banilor publici”.

La „abateri minore”, pe care parlamentarii le doresc scuzabile, ei menționează: neautorizarea codului CAEN și lipsa ștampilei sau a semnăturii.

De asemenea, parlamentarii propun un mecanism administrativ de constatare a deciziilor de reziliere a contractelor de finanțare, pentru ca beneficiarii să poată să se adreseze Ministerului pentru Mediul de Afaceri în cazul în care consideră că structurile deconcentrate (agențiile pentru IMM teritoriale) „sunt pe cale să ia decizii mult prea drastice”. Mai mult pe startupcafe.ro...

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Rezultatele ultimilor ani de guvernare: diferența dintre veniturile mici și cele mari, cea mai mare din Uniunea Europeană! Decalajul a crescut de 6 ori!

astăzi, 09:37
37

Diferența dintre veniturile mari și cele mai mici a ajuns în România să fie cea mai mare din toată Uniunea Europeană.Românii înregistrează cele mai mari decalaje din...

La Psihiatrie, după ce a băut o sticlă cu clor!

astăzi, 08:58
105

Un bărbat a ajuns la spital după ce a spus că a băut un litru jumatate de suc amestecat cu clor. Incidentul a avut loc sâmbătă, în Dorohoi, unde tânărul de 30 de ani, a avut u...

Trei botoşăneni au ajuns la Urgenţe după ce au fost atacaţi de animalele din curtea casei!

astăzi, 08:28
158

Trei botoşăneni au ajuns la Urgenţe cu răni grave după ce au fostatacaţi de propriile animale, din bătătură.Doi dintre aceştia,de 43 şi 56 de ani, au ajuns la spital din cauza porcilor...