Tineri din Botoșani, despre momentul manelistic de la Neversea - "Aș fi urcat pe scenă de bucurie"

Tineri din Botoșani, despre momentul manelistic de la Neversea - "Aș fi urcat pe scenă de bucurie"

Fimulețele de pe YouTube în care este surprins momentul manelistic de la Neversea, au făcut înconjurul internetului, generând un val de poziții pro și contra exprimate în social media.

DJ-ul suedez Salvatore Ganacci a intenționat să își codimenteze prestația artistică de la festival, prin introducerea câtorva secunde din cunoscuta ''Așa sunt zilele mele'', o piesă a lui Adrian Minune. Văzând reacția publicului, Ganacci a lăsat melodia să se audă integral, provocând isterie printre spectatori. 

Cu privire la acestă situație, și părerile tinerilor din Botoșani sunt împărțite. Vox populi:

Bună întrebarea. Mi se pare [n.r.: situaţia] demnă de analizat într-o lucrare de licență. E ciudat cum atunci pe loc au fost făcute mii și mii de story-uri, iar in online s-a criticat la maximum. Cred că-s aceiași oameni. Dar nu mi se pare de criticat, asta suntem - Alexandra Ciobanu, 22 de ani.


Eu nu înțeleg ce aveți, fraților, cu cei care ascultă manele. Ei, bravo nouă. Nu dăm în cap nimănui, nu supărăm pe nimeni, asta contează. Eu nu o să mă apuc de rock doar că așa vor ăștia cu gusturi bune. Nu îți place, nu asculta. Fiecare cum vrea - Mihai Ionaș, 17 ani. 


Nu am urmărit știrea, în schimb am văzut câteva meme-uri despre asta...ce pot să spun? Se știe că românii ascultă manele, deci probabil au vrut să ne dea ceva pe sufletul nostru, ori vor să atragă mai mulți oameni, nu doar iubitori de muzică electronică... habar nu am, nu sunt in temă cu asta - Cosmina Vițel, 20 de ani.


Reacția publicului e tipică, normal că s-au bucurat, pentru că a fost o prostie pe care ei o fac destul de des. Despre surpriză, nu știu... Amuzant, dar nu era necesar. Cel puțin pe mine nu m-a impresionat. Depinde cum privești situația. Dacă spui oamenilor de vârsta noastră, dar din alte țări, dacă au auzit de manele, ei vor spune că da, dar de muzică populară nu prea. În țară, muzica populară e cea care ne reprezintă (fie că e recunoscută de tineri sau nu). Dar eu consider că, din păcate, manelele ne reprezintă. România e asimilată cu manelele dar, din fericire pentru cei care au o cultură muzicală mai bogată, este și muzica populară - Adelina Aniței, 20 de ani. 


Cred că i-a luat [n.r. momentul muzical] prea din scurt și au uitat că "nu ascultă manele", dar nu cred că maneaua ne reprezintă neapărat - Cătălin Adochiței, 19 ani. 


Dezgustător. Se strică țara asta la cap de tot. Până și la Neversea au ajuns manele, iar lumea se rupea acolo... Nu zic, nu îi condamn, că poate de alcool și de la altceva nici nu știau ce ascultă, dar să vină un DJ străin să ne pună așa ceva, e clar că s-a dus vestea că noi am vota cu Guță, dacă am putea - Andrei Cojoc, 23 de ani. 


Dacă știam că se pun și manele, mergeam și eu. Pe cuvânt, cre' că urcam pe scenă de bucurie - Marian P., 19 ani.


Din lipsa drogurilor, muzica DJ-ilor nu putea fi înțeleasă, dar, ingenioși, cei de la Neversea au gasit soluția: Adi Minune și Furdui Iancu. Pe ei îi înțelegi doar din alcool. Ceva mai serios, presupun că DJ-ul nu a făcut o cercetare foarte amănunțită a muzicii din România, dar cred că s-a luat după numărul de vizualizări ale piesei pe Youtube și a tras concluzia că asta merge la români. Din greșeală sau nu, de pe filmări, nu am fost la Neversea să fi văzut live, pare că lumea chiar s-a bucurat și, mai presus de tot, majoritatea știau fiecare vers. Până la urmă, a livrat entuziam și energie, practic și-a îndeplinit misiunea de artist - Cristian Burac, 24 de ani.

În ziua dinaintea acestui episod, de pe scena Neversea s-a auzit inclusiv "Noi suntem români", în timpul prestației DJ-ului KSHMR.

Sursa foto: Playtech.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
510

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
70

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
89

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...