Pasionații de sport, așteptați la Parcul de Agrement Cornișa! FOTO, VIDEO

Pasionații de skateboard, tenis și înot au la dispoziție condiții optime pentru a petrece timp de calitate la Parcul de Agrement Cornișa.

Pasionații de sport, așteptați la Parcul de Agrement Cornișa! FOTO, VIDEO

Pasionații de skateboard au la dispoziție o pistă amenajată la Parcul de agrement Cornișa, unde începând de miercuri, 6 februarie, au fost deschise și patru terenuri de tenis, două cu zgură și două cu gazon artificial. 

Accesul la pista de skateboard este gratuit, cu condiția ca pasionații de sporturi extreme să fie echipați corespunzător. Pentru terenurile de tenis, tariful variază în funcție de intervalul orar, astfel: luni-vineri tariful este între 20 și 25 de lei, în timp ce pentru zilele de weekend tariful se încadrează între 30 și 35 de lei. Utilizatorii au la dispoziție și abonamentele, care aduc o reducere de 10%.

În prima parte a anului, până când se va reglementa problema alimentației publice în zona de agrement Cornișa, botoșănenii sunt rugați să aibă la ei o sticlă de apă și o gustare. "Nu putem oferi nimic contra cost, deoarece nu avem avizele și autorizarea necesare pentru a face acest lucru", a motivat Eugen Țurcanu, directorul DSPSA Botoșani. 

Chiar dacă mai mulți agenți economici au câștigat licitația pentru spațiile comerciale de la Cornișa, un amănunt din clauzele contractului de finanțare pune în dificultate administratorul, și anume faptul că spațiile nu pot fi atribuite către terți. 

“Cei șase agenți economici au refuzat să semneze vreun contract cu municipiul Botoșani. Au fost invitați să își manifeste intenția dacă vor să mai opereze aici. Nu au semnat nimic”, a precizat directorul DSPSA. În schimb, spune Eugen Țurcanu, s-au purtat discuții și tatonări cu producători de bere, producători de apă minerală, distribuitori de preambalate. “Toți sunt dispuși să ajute, noi trebuie să cumpărăm doar o linie de deservire. Din punct de vedere a echipamentelor nu ne facem probleme, într-o lună ne-am pune la punct cu zona de vitrine și frigidere, care sunt cele mai importante aici”. 

Direcția de Servicii Publice, Sport și Agrement Botoșani va trebui să obțină o derogare pentru ca DSPSA să poate desfășura activități de alimentație publică. “Pe 13 februarie vom merge la Suceava să discutăm pentru a obține o derogare de la această regulă, pentru că ar aduce un plus de valoare. Plus că se completează activitatea și ar aduce un venit substanțial municipalității. Vom cere modificarea contractului”, a spus Eugen Țurcanu. 

De asemenea, pe data de 14 februarie se vor deschide piscinele interioare.  Accesul în bazine se va face pe baza unei brățări de acces RFID.  

“Asigur utilizatorii care vor veni că ne dăm toată silința să punem totul în operare și să fie totul la standard, dacă vor mai fi mici inadvertențe, sincope, îi rugăm să aibă înțelegere, încercăm să ne perfecționăm și să nu facem din aceasta un caz, să ducem această muncă de cinci ani de zile în derizoriu. Sunt sigur că se vor găsi anumite aspecte care unora nu le vor conveni, dar cu răbdare și cu preocupare din partea dvs. le vom desăvârși pe toate”, a conchis Eugen Țurcanu, directorul DSPSA Botoșani. 















(FOTO, VIDEO: Ionuț Iosub)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un polițist din Botoșani a cheltuit banii furați de la un bătrân, pe care tâlharii îi restituiseră!

astăzi, 15:34
80

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat definitiv pe Ionuț-Cezar S., agent de poliție judiciară la Secția de Poliție Rurală nr. 1 din Botoșani, la doi ani de închisoare cu suspendarea execut...

Rugăciune pentru cei bolnavi într-o parohie din Botoșani. ”Vă rog și pe dumneavoastră să pomeniți aceste nume” (Foto)

astăzi, 15:14
154

Credincioșii s-au rugat joi seara alături de preoți pentru cei bolnavi și neputincioși. Oameni care au mare nevoie de rugăciunea semenilor.Joi seara, 18 aprilie, cinci preoți au slujit Tain...

Luptătorii greco-romani de la LPS Botoșani, lideri incontestabili la nivel național! (foto)

astăzi, 14:49
52

În perioada 12 – 14 aprilie 2024, sportivii din cadrul secției de lupte a Liceului cu Program Sportiv (LPS) din Botoșani au participat la Finala Cupei României pentru categoria de ...