Cel mai absurd transport din lume: aer montan la borcan, din Elveția. O doză costă 233 de euro

Cel mai absurd transport din lume: aer montan la borcan, din Elveția. O doză costă 233 de euro

O companie elvețiană care livrează în Asia aer îmbuteliat în Munții Alpi se numără printre firmele nominalizate în acest an la câștigarea unui premiu care este atribuit pentru cele mai absurde transporturi de către Alps Inițiative, un ONG care luptă împotriva transporturilor nesustenabile pentru mediu, transmite DPA.

Deși societatea Swiss Air Deluxe susține că produsul sau este benefic pentru plămâni, inima și potența, ONG-ul Alps Inițiative a subliniat luni că livrarea de aer montan din Elveția unor țări precum Thailanda produce "infinit mai mult" dioxid de carbon decât simplă respirare a aerului local.

Al doilea produs nominalizat la câștigarea acestui premiu nedorit, ce va fi atribuit în urmă unui vot pe Internet, este apă Voss îmbuteliată în Norvegia și, după ce este transportată peste 1.500 de kilometri cu ajutorul navelor și camioanelor, ajunge în supermarketurile Migros din Elveția .

Al treilea produs aflat în cursa este o șuncă fabricată din porcii crescuți în Olanda, a căror carne este procesată în Italia după care este ambalată în Austria și vândută în magazinele din rețeaua Aldi din Elveția .

"Este nevoie de foarte multă atenție pentru a evita produsele care nu contribuie cu nimic la îmbunătățirea calității vieții dumneavoastră", a declarat președintele Alps Inițiative, Jon Pult, într-un comunicat de presă.

Toate companiile menționate și -au aparat însă produsele. Fondatorul firmei Swiss Air Deluxe, Markus Klinkmueller, a spus că dozele cu aer alpin contribuie de fapt la reducerea capacităților neutilizate de pe navele care se întorc în Asia după ce au cumpărat bunuri în Europa.

Rețeaua de magazine Migros a precizat, la rândul sau, că peste 60% din apă pe care o vinde în magazinele sale provine de la izvoarele din Elveția. În sfârșit, grupul Aldi a arătat că face eforturi pentru a optimiza lanțul sau logistic în ideea de a menține timpul de transport la cel mai mic nivel posibil iar vehiculele la o capacitate de încărcare cât mai apropiate de nivelul maxim, scrie Ziare.com.

Background

Potrivit Gândul.info, John, un consultant IT originar din Londra, a început să vândă borcane cu aer curat din Alpi persoanelor care trăiesc în locuri foarte poluate. Acesta susţine că aerul pe care vrea să-l îmbutelieze provine dintr-o locaţie secretă din Elveţia, aflată la aproximativ 3000 de metri altitudine. 

Deşi ar putea părea o idee neinspirată, există o cerere imensă de aer îmbuteliat venită din China, ţara cea mai afectată de poluare, bogaţii lumii fiind dispuşi să cheltuiască sume importante pentru aceste "guri de aer curat".

Preţul solicitat este de 200 de lire (233 de euro). 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Parlamentul a votat proiectul de lege USR: câinii-ghizi își pot însoți stăpânii nevăzători oriunde!

astăzi, 12:46
11

 Proiectul a fost adoptat marți de Parlament și mai este nevoie doar de promulgare de către președintele Klaus Iohannis pentru ca măsurile să se aplice, potrivit g4media.ro„Filoso...

Triplă aniversare la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani în cursul săptămânii viitoare! (foto)

astăzi, 12:13
16

În fiecare an, data de 23 aprilie este o zi specială pentru Municipiul Botoșani. Patronul spiritual al orașului, Sfântul Gheorghe - Purtătorul de biruință este sărbătorit în ...

Sucevean sancționat la Botoșani cu 2.000 de lei și material lemnos confiscat!

astăzi, 11:08
27

În cursul zilei de joi,18 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au  oprit pentru control, pe drumul public din comuna Tudora, o autout...