Caricatura din Charlie Hebdo care a stârnit reacții pe internet. O româncă câștigă Roland Garros. Halep: ”Fier vechi, fier vechi!”

”O româncă câștigă Roland Garros”, notează revista de satiră Charlie Hebdo, din Franța, care o înfățișează pe Simona Halep într-o caricatură, cu trofeul în mâini, strigând pe străzi ”Fier vechi, fier vechi”.

Caricatura din Charlie Hebdo care a stârnit reacții pe internet. O româncă câștigă Roland Garros. Halep: ”Fier vechi, fier vechi!”

”O româncă câștigă Roland Garros”, notează revista de satiră Charlie Hebdo, care o înfățișează pe Simona Halep într-o caricatură, cu trofeul în mâini, strigând pe străzi ”Fier vechi, fier vechi”. 

Poziția mereu anti-rasistă a Charlie Hebdo sugerează că desenul ironizează felul în care francezii îi văd pe mai toți românii. Caricatura, care s-a viralizat, a început însă deja să stârnească reacții negative din partea multor comentatori de pe Facebook, care s-au declarat nemulțumiți de ceea ce ei consideră un atac la adresa românilor, de ”lipsa de umor” și, clasic, de faptul că francezii ”nu văd” diferența dintre români și romi.  

Iată și câteva dintre părerile românilor, comentarii culese de pe Facebook:

"Caricatura este extrem de interesanta si poate fi analizata in mai multe sensuri.Totusi, cel mai plauzibil este faptul ca frantujii au fost atat de deranjati de faptul ca "La Roumanie" a castigat RG incat sunt dispusi sa-si arunce propriul trofeu in derizoriu.Simona Halep este o sportiva atat de valoroasa incat poate considera trofeul drept fier vechi. Oricum,trebuie privita cu amuzament si nu cu pasiuni negative.In fond, este vorba de frustrarea franceza in fata unei victorii est-europene".

"Sa vedem acum cat de "Je suis Charlie" mai sunteți cand vedeți care este viziunea lor despre romani?!? De altfel o caricatura reușită, trebuie luata ca o gluma".

"Imi plac cei de la Charlie Hebdo dar, uneori, insista sa semnalizeze ca sunt in pana de subiecte si inspiratie, nereusind sa obtina decat o prostie care ii scarbeste si dezamageste pana si pe cei mai inversunati aparatori ai liberei exprimari".

"Intr-adevar, nu trebuie sa ne pierdem simtul umorului. Unii il au chiar foarte dezvoltat, rad din orice, se numesc si imbecili. Dar, totusi, de ce aceeasi confuzie intretinuta cu atata perseverenta, obsesivitate? Se face referire la un obicei al unora dintre conationalii nostrii, colectarea, de ce imprecizia asta deliberata? In rest, trebuie observat ca autorul caricaturii nu pretinde ca personajul desenat ar fi Halep".

"Foarte buna. Este o caricatura care reprezinta Romania, nu pe Simona Halep. Noi tot ce am avut am privit ca pe fier vechi, am taiat si am facut bani repede. Mai mult nu ne-a dus capul".

"Ce urat! Asta nu e umor, e mizerie din creierul unor scelerati. Nu ma mai mir ca pe altii i-au smintit! După fapta și rasplata!".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
327

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
563

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
165

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...